Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. augusztus 29., szombat

Csípős - Savanyú Leves


A keleti konyhában is azt szeretem, mint a mediterrán konyhában, hogy rengeteg egészséges alapanyag, fűszer áll rendelkezésünkre és a zöldségeket nem főzik szét, minden roppanós, zsenge marad. A gyors keleti konyhák viszont egyik nagy hátránya, hogy nagyon sok nátrium-glutamátot használnak, ez az egyik legveszélyesebb adalék! Ezt abból tudjuk, hogy az ízletes étel elfogyasztása után, nagyon szomjasak leszünk. Mivel szeretjük a keleti ízeket, ezért a fűszereket beszerzem valamelyik keleti fűszerboltban és én készítem el a kedvenc fogásainkat, adalékok nélkül.
 Ilyen ez a pikáns leves is:



Hozzávalók:

2 szál sárgarépa
1 kisebb fej zeller gumó
1 db közepes uborka
100-150 g tofu
1-2 evőkanál szója szósz
2 evőkanál olíva olaj
2 evőkanál vega mix
cayenne paprika ízlés szerint
1/2 citrom leve
1,5 l víz


A zöldségeket a tofuval együtt hosszú csíkokra vágjuk és az olíva olajon kevés ideig pároljuk, először a sárgarépát és a zellert, tofut majd fűszerezzük a vega mixel és a szója szósszal és felöntjük a vízzel, bele tesszük a csíkokra vágott uborkát is.
Amikor forrni kezd a leves , elzárjuk, mert fontos, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
Utólag tesszük bele a citrom levét és ízlés szerint a cayenne paprikát. Csak óvatosan, nehogy túl csípős legyen:).




Nincsenek megjegyzések: