Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. július 16., péntek

Töltött cukkini - Karfiol krémmel

Ez egy igazán könnyű fogás, így akár vacsorára is fogyaszthatjuk, a karfiol krém ami hasonlít a vega majonézhez,  legfinomabb ha hidegen öntjük rá a frissen megsült cukkinikre.



 


Hozzávalók:

2 nagyobb cukkini
1/2 csésze köles
1 kávéskanál vegamix
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál kókusz olaj

paradicsom, olíva bogyó a díszítéshez


Karfiol krém

1 kis fej karfiol
2  db közepes krumpli
3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
kés hegynyi tengeri só
1/2 citrom leve

 

A cukkinik közepében üreget kaparunk, az aljából keveset levágunk, hogy ne billegjen, majd kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
A kölest dupla mennyiségű vízben a vegamixel puhára főzzük.
Amíg fő a köles, a vöröshagymát az kókusz olajon üvegesre pároljuk, sózzuk és hozzáadjuk a köleshez.
Ezzel töltjük meg a cukkinik üregeit. 
Kevés olíva olajjal meglocsoljuk a tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Miután megsültek olíva bogyóval és paradicsommal díszítjük.

Karfiol krém:

A karfiolt rózsáira szedjük, és pároló edényben puhára pároljuk. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben szintén megfőzzük. Amikor picit kihűltek turmix gépben a karfiolt a krumplival ,olíva olajjal, citrom levével és csipet örőlt fekete borssal krémesre turmixoljuk. Hűtőben lehűtjük.

Tálalás előtt leöntjük a megsült cukkiniket a krémmel. Szerencséseb ha előző nap elkészítjük a krémet.