Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. szeptember 3., péntek

FITTANYUKA ÉLETMÓDTÁBOR - Képes beszámoló 6.nap. - Búcsúest


Amikor eljött az utolsó nap, már olyanok voltunk mint egy nagy család:) Egyik titkos vágyam is teljesült, ami az volt, hogy valódi  barátságok szövődjenek. Egy közös célunk volt, mindannyian valami jóra törekedtünk, mindezt úgy, hogy közben sokat tanultunk egymástól. Örülök, mert megint csak rájöttem, hogy annyira különbözőek vagyunk, és pont ez ami annyira csodálatos. Minden ember egy megismételhetetlen csoda. Mindegyikünk  valami másban jó, így rengeteg mindent tanulhattunk egymástól, pont ez történt a tábor alatt is!
Sokat tanultunk egymástól és erősítettük egymást.

Apropó utolsó nap menüje: Aznap az áfonya és a padlizsán dominált.
Augusztusban érik az erdélyi  hegyekben a havasi áfonya, amely garantáltan bio. Ugyanis a természet műveli, neveli és akad pár olyan munka nélküli, szegényebb ember , vagy család aki bemerészkedik a fenyvesekbe és áfonyát, róka gombát, vargányát, vagy éppen málnát szed. Nagy bátorság szükséges, ugyanis Erdélyben köztudottan sok a vadon élő állat. Utána ezeket út szélén és gyakorlatilag majdnem mindenhol árulják.



Mivel azt vallom, hogy minden táplálékot akkor és ott kell enni, amikor az, az éppen adott helyen és évszakban megterem, ezért az utolsó napunk úgy alakult, hogy sok áfonyából készített ételt ettünk a Lányok örömére:)


Reggeli: Áfonyás Zabpehely

Hozzávalók: ( 1 fő részére)

5-6 evőkanál pille zabpehely
1,5 dl növényi tej vagy víz
1/2 evőkanál méz
késhegynyi fahéj
4 evőkanál friss áfonya, vagy cukormentes áfonya lekvár
köles pehely a díszítéshez

A zabpelyhet beáztatjuk a növényi tejbe. Az áfonyát a mézzel összeturmixoljuk és összekavarjuk a zabpehellyel. Tálaláskor a tetejére 1 kávéskanálnyi áfonya lekvárt, vagy friss áfonyát halmozunk és a szélét megszórjuk köles pehellyel.

Az aznapra tervezett strandolás a termálfürdőn elmaradt, mivel nem volt kivételesen napsütéses meleg nap. Ezért a reggeli jóga-kocogás-és torna után, gyakorlatilag szabad program volt. Mindenki kirándult a környéken én pedig az estére készültem a vegán  desszertemmel:)




Este sütögetést és kerti partit szerveztünk. Összkívánság volt a parázson sült padlizsánkrém ismétlése.


Kertiparti felhozatal: Krumplis kenyér, padlizsánkrém, bazsalikomos uborka-paradicsom saláta..


...Vegán házi " kolbász zsír"..

Padlizsán sütés

..júhtúróval töltött erdei csiperke parázson sütve..

Mezei bokréta: a Lányok szedték..


.A megérdemelt desszert: Áfonyás "túrótorta"





Fantasztikus volt a tábor, de  a résztvevők még fantasztikusabbak voltak!!
A legjobb záromondat: Jövőre ugyanitt:))