Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. november 7., csütörtök

Sikersztori Menükoordináció után


Engedjétek meg, hogy bemutassak nektek egy nagyszerű embert, aki hatalmas akaraterővel és kitartással mert és tudott változtatni régi, rossz szokásain!
Gratulálok Zoli!

Íme a története:


"Márpedig csodák vannak…!

Hiszem, hogy semmi sem történik véletlenül, hiszem, hogy a kudarcok erősebbé, tapasztaltabbá tesznek.
Az évek elröpültek mellettem, és hirtelen észrevettem, hogy már 46 éves vagyok, és ráadásul 122 kg-t mutat a mérleg mutatója.
Köszönöm, jól érzem magam, legalábbis ezt mondtam mindenkinek, még magamnak is, pedig dagadt a lábam, a pulzusom folyamatosan 100 felett volt, a cipőt sem volt egyszerű felvenni.

Kicsit ferdítettem az igazságot, ha megkérdeztek, sőt ezt már olyan mesterien kezeltem, hogy magamat is becsaptam. Persze kitaláltam én, hogy majd januártól megváltozom, de ugye milyen könnyű azt mondani saját magunknak, hogy majd holnaptól! Így voltam ezzel én is, majd holnaptól, hiszen akkor mi lesz a finom falatokkal? A cica egye meg?

A lehetőséget tálcán kaptam, a feleségem lepett meg egy ajándékkal, persze mindent leszervezett, időpontra mentünk Szegedre, menükoordináció-konzultáció Szabóné Papp Emőkével (Fittanyuka)!
Persze sokat kérdezett, és beszélgetés közben azért elég gyorsan kiderült az is, hogy itt az ideje újraterveznem az utam.
Érlelődött már ez a gondolat, de kellett egy lökés, kellett valaki, aki elindít ezen az úton, az új utamon. Megismerkedhettem a teljes kiőrlésű Tönköly liszttel, a xilittel, a zabpehellyel a gabona kolbásszal , és még sok-sok remek élelmiszerrel, amelyekről még nem is hallottam, vagy csak legyintettem egyet régebben. Megtudtam, milyen fontos szerepe van a szervezetünk működéséhez a jó minőségű és mennyiségű víznek, az ásványi anyagoknak, a zöldségeknek.
Választ kaptam arra is, mit-mikor-mivel érdemes fogyasztani.


A feleségem csodálkozva tekintett rám a hazafelé vezető úton, nem értette, miért vagyok szomorú.
Mit veszítettem?
Azokat az ételeket- italokat, amelyekkel a 46 év alatt alaposan összebarátkoztam:
- Szénsavas ásványvíz
- Füstölt hús termékek
- Fehér kenyér
- Tej
- Mértéktelen feketekávé fogyasztás


Szeretem  Fittanyuka receptjeit, szeretek főzni, ételt fotózni, s persze az új ételekben  is megtaláltam  a régi ízvilágot!

Az  étrendembe beépítettem az Oriflame Wellnes termékeit:
Wellness pack, Shake és a Wellness levesporok.

Napi étrendem:

Reggel:
- ébredés után egy pohár víz, frissen facsart citromlével, + Wellness pack (Omega 3, egy este)
- kb. 30 perc múlva egy shake, amit időnként felfrissítek erdei gyümölccsel, vagy  az évszaknak megfelelő gyümölccsel….a lehetőségek száma csak a képzeletünkön múlik.  

Tízórai:
9:30-10:00 vagy egy müzli szelet vagy  gabona pehely rizstejjel

Ebéd:

- Wellness Paradicsom leves, vagy Spárga krém leves

Persze itt is jöhet egy kis extra kényeztetés, hiszen szeretem magam és a finom ízeket, de az alap leves is nagyon finom!
Paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, citromlé, uborka s már kész is a Gazpacho!

A spárgához avokádó, petrezselyemzöld, isteni ízek !


Remek dolog, hogy bármikor készíthetek magamnak egy gyors levest és csak 106 kcal van benne.
Szeretném érzékeltetni veletek, mit jelent 100 kcal: ez az én esetemben 800 m gyors gyaloglással egyenértékű.
Persze azért eszem mást is, sok-sok zöldséget, növényi fehérjét, pelyheket, magvakat…teát és sok-sok vizet iszom.

Uzsonna:
Egy gyümölcs ital.

Vacsora:
Friss, finom és változatos.

Szinte hihetetlen, de az első hónapban 10 kg-t fogytam!

És jött az első holtpont!
Tagadhatnám, de nincs értelme, hiszen a holtpontok, a kudarcként megélt pillanatok jelen vannak az életünkben, ezeket kezelni kell, értékelni, változtatni kell!
Én is ezt tettem, leültem és átgondoltam, elemeztem, számoltam, majd átrendeztem a napi programom, és beillesztettem a mozgást.
Napi 4-5 km-t sétáltam, és ismét elindult a folyamat, majd jött a következő egyensúlyi állapot, azaz a szervezetem megszokta ezt a mozgást, és nem  történt semmi.
Ismét átgondoltam, miben tudnék változtatni, és felhívtam egy barátomat, aki személyi edzőként dolgozik egy kondi teremben.
A teljes testre kiható erőnléti edzés meghozta a várva várt eredményt, az elsődleges célt elértem, jelenleg már 20 kg.-t fogytam, és még nincs vége, a mozgás szerelmese lettem!

Szerencsés vagyok, mert éltem a lehetőséggel, meghoztam a döntésem és változtattam!
A holtpontoknál NEM ADTAM FEL, mert NEM ADHATOM FEL!

Köszönöm szépen, jól vagyok!

Köszönöm szépen a családomnak, hogy támogattak ezen az úton!
Köszönöm szépen Szabóné Papp Emőkének, aki nagyon sokat segített az új étrendem kialakításában, az általa képviselt életformának köszönhetően egy közösség tagja lehettem."
 

2013.11.07.                                                                      K. Zoltán Makó

Fűszeres, mandulás linzer

Hamarosan érkeznek az ünnepek és előtérbe kerülnek a sütemények. Nem kérdés, hogy ha az ünnepek alatt odafigyelünk, hogy nemcsak finom, de egészséges ételek kerüljenek az ünnepi asztalra, akkor a sütemények is egészségesek.
 Semmi fehér cukor, fehér, finomított búza liszt, adalékok, mesterséges vanilin, hidrogenizált zsírok stb.
Az elmúlt hetekben az Oriflame Magyarország felkért egy nagyon megtisztelő címre: legyek a cég Wellness Háziasszonya és kreáljak olyan finom és egészséges recepteket amelyekben használom valamelyik welness terméküket.
Azért tettem le a voksomat az oriflame wellness termékei mellett, mert nagyon tiszta, svéd receptúra alapján készül minden termékük, legtöbb termékük megkapta a vegán emblémát és semmi adalék, mesterséges anyag nincs a termékeikben. Ezen kívűl segítenek ebben a rohanó világban megőrizni vagy éppen helyreállítani az egészségünket természetesen.
Az én választásom az új növényi ital porra esett, amely fantasztikus gyógynövény és legfőképpen egy gyógyhatású fűszerkeverék. A nyugtató Botanic infusion összetevői a következők: kamilla, fahéj, kardamon, rooiboss. Karácsonyi ízek keverednek a fahéj és kardamon miatt. Nagyon finom és kellemes lett az összhatás, javaslom készítsétek el az ünnepekre!
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Részletes információ kérés, kedvezményes vásárlási lehetőség a wellness termékekkel kapcsolatosan: fittanyuka@gmail.com