Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. december 28., szerda

Főzőtanfolyam 2.- Hagyományos ízek

Második közös főzőcskénk is nagyon jól sikerült, ahol a hagyományos ízek, ételek kerültek előtérbe, természetesen megreformálva.

A hangulat kitűnő volt, a lányok fesztelenek voltak és nagyon éhesek:)

Íme a menü, amelyet nagyszerűen elsajátítottak a Lányok, a sikeres végeredményt megtekinthetitek a fotókon.



Az alapanyagok




..Előkészületek...
 




Lúgosító Ételek Menü



Előétel: Tofu körözött - pirítóssal


Főétel:

-Zöldséges Tofu puffancs,

- Gabonahús sárgaborsólisztes bundába

-Vadas mártás,

-Vegyes Zöld saláta



Desszert:

Mandulás palacsinta citromos „túrókrémmel”

(Tulajdonságok: Tej,-tojás,-cukor mentes!)



A "siker-recept" a gabona gömböc volt sárgaborsólisztes bundában és a "vadas mártás".
Közkívánatra megosztom veletek ezt a két egyszerű, de nagyszerű receptet.




Gabonahús sárgaborsólisztes bundába




Hozzávalók:


1-2 db 200 g-os gabona gömböc, más néven gabona sonka

200 g sárgaborsóliszt

só, örőlt fehér vagy fekete bors ízlés szerint

víz

kókusz olaj a sütéshez




A gabona sonkát vékony szeletekre vágjuk.

A sárgaborsóliszt egyik felét ízlés szerint fűszerezzük, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy palacsinta tészta vastagságú masszát kapjunk.
Óvatosan öntsük hozzá a vizet, folyamatos keverés mellett, vigyázva, hogy ne maradjon csomós.

Kétfázisú panírozást végzünk.

Vagyis a szeleteket először megforgatjuk a sima sárgaborsólisztben, majd belemártjuk a palacsinta tészta vastagságú masszába és a forró olajban aranybarnára sütjük.


Vadas mártás:



Hozzávalók:


60 dkg répa
20 dkg gyökér
15 dkg zeller
1 egész vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
3 db közepes krumpli
pár szem szemes bors
4-5 babér levél
1 kk só
1 db zöldség leves kocka
1/2 citromlé
1 kk nyírfa cukor
100 ml növényi tejszín


A zöldségeket tisztítás után egyforma vastagságú, nagyságú kockákra vágjuk. ( kivéve a krumplit, mivel gyorsabban megpuhul).

Minden zöldséget vegyesen, egyszerre egy főzőedénybe helyezünk, felöntünk annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk, belehelyezzük a leves kockát, a fűszereket és lassú tűzön puhára főzzük.

Miután megfőtt, leöntjük róla a sűrű zöldség levet ( nem öntjük ki, félre tesszük).
A babér leveleket kivesszük a turmixolás előtt.
Bot mixer segítségével összemixereljük a növényi tejszínnel együtt.
Ha szükséges öntünk hozzá kevés zöldség levet, hogy mártás sűrűségű legyen.
Utólag enyhén savanyítjuk a citromlével és enyhén édesítjük a nyírfa cukorral.



..A kis csapat:



Még több fotó: Fittanyuka - Lúgosító ételek / facebookon