Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. június 26., péntek

Spenótos Gnocchi




Mivel Vikikém imádja a nudlit, gombócot minden ilyesmit, ezért gondoltam a változatosság kedvéért most nem édesen készítem el neki, hanem spenóttal. Nagyon sokféle zöldséget megeszik, tényleg nem panaszkodhatok, de a spenótot nem mindig. Gnocchi - val viszont ízlett neki, repetát is kért:)


Hozzávalók:

Gnocchi:

250 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
3-4 közepes krumpli
2 evőkanál olíva olaj
csipet só
1/2 dl víz



Spenót:

150 g friss spenót
1 evőkanál olíva olaj
2 cikk fokhagyma
150 ml rizs tejszín
1/2 kávéskanál só

A krumplit megfőzzük és ha picit hűlt, krumpli nyomóval szétnyomkodjuk, összedolgozzuk a lisztel és kb. annyi vízzel, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Óriási nudlit sodrunk és feldaraboljuk, majd forrásba lévő vízbe dobjuk és kb. 8 percig főzzük.


Időközben a spenót leveleket forrásban lévő sós vízben meglobbantjuk és kevés olíva olajon a rizs tejszínnel együtt felforraljuk. Majd fokhagymával ízesítjük.
Tálalás előtt a kifőtt gnocchira öntjük.


Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon