Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. november 30., hétfő

Magyaros karfiol ragu - Szejtánnal

A tegnapi ebédünk igazán jól sikerült, valami picit hagyományos ízre vágytam, mindenképpen valami kicsit hétköznapira. Mivel volt egy nagyobbacska karfiol otthon, a ragu mellett döntöttem, mivel a leves és főzelék kicsit már unalmas. Nevezhetjük akár karfiol pörköltnek is, habár ez a fajta pörkölt távpol áll az eredetitől, pl.: nem zsíros és nincs benne hús, csupán azokat az ízeket hozza vissza.



Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol
1 kis fej hagyma
1 db paprika
4 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál só
250 g szejtán, csíkokra vagy kockára vágva
1 cikk fokhagyma
örölt kömény
1 evőkanálnyi édes pirospaprika
késhegynyi csipős paprika, vagy chili
kevés víz
1/2 evőkanál kukorica keményítő

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk és a paprikával, piros paprikával pörkölt alapot készítünk. Majd hozzáadjuk a karfiol rózsákat, csíkokra vágott szejtánt , kevés vizet , a fűszereket és lefedve addig főzük amíg a karfiol megpuhul. Ha szükséges öntünk hozzá még annyi vizet , hogy jó szaftos legyen, szintén ha igényli adunk hozzá fűszereket a fentiekből, pirospaprikát.
A kukorica keményítőt hideg vízzel elkeverjük és hozá adjuk a ragunkhoz. Ezzel picit besűrítjük. Amikor kész akkor adtam hozzá a préselt fokhagymát.
Főtt krumplival, barna rizzsel, kölessel tálalható. Nálunk most a családnak közkívánatra krumpli volt!
Készítettem hozzá egy nagy tál zöld salátát olívás citromos dresszinggel.