Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. május 20., szerda

Eperturmix





Szeretem a turmixokat, bármilyen idény gyümölcsel készíthetjük, nem igényelnek nagy főzési tudományt, sőt !!
Beilleszthetjük két étkezés közé, mivel teltségérzetet okoznak és nagyon FINOMAK!
Aki fogyni szeretne étkezést is kiválthat vele, viszont akkor nem ajánlom az édesítést csakis steviával!
Mivel szezonja van és imádjuk az epret, reggelente keverek egy egészsége s eper turmixot!
Növényi tejet használok, eddig a legjobban a vaniliás szója tejjel vagy a rizstejjel ízlett:)

Hozzávalók:

3 dl vaniliás szójatej
pár szem friss eper, ízlés szerint
1-2 szem stevia, (ha vki nem szereti édesítheti mézzel)
5-6 jégkocka

A hozzávalókat öszeturmixoljuk, amíg krémessé nem válik.
Hozzáadott szója tejjel vagy jégkockával sűritjük, vag hígítjuk a turmixot.
Egészségetekre:)

Receptjeim

..Folyamatosan kutatom az új recepteket tiszta alapanyagokból, kísérletezem és újabbakat találok ki.
Nagy a főztöm sikere kis családomban, a férjem kifejezetten kéri, hogy inkább neki is az egészségesebb változatot főzzem, mert jobban érzi magát ha azokat eszi.
Kislányommal szerencsém van, mert nagyon jó az étvágya szereti és megeszi amiket készítek, nem eröltetem nála a vegaságot, de nem igazán eszi a húst ha a nagyi feltálalja neki a vasárnapi ebéd alkalmával.
Mivel gyerek természetes , hogy szereti a nyalánkságokat, amelyeket egészséges hozzávalókból készítek el neki.

Ez az életmód drágább?! NEM!
Amióta ezen az életmódon vagyunk kevesebbet költünk élelmiszerre. Habár valóban ezek a hozzávalók valamivel drágábbak mégis mivel minőségi élelmiszerek kevesebbel beéri a szervezet. ( minőségi élelmiszert értek a mindenféle vegyszerektől mentes, magasabb nyomelem, vitamin, rost stb. tartalom alatt).
Régebben sok felesleges dolgot megvettünk a hipermarketegben, pl.: jégkrémet, cukrozott, édesített italokat stb. ( ma már én készítek otthon friss gyümölcsből növényi tejszínnel jégkrémet, fagyit). Hipermarket helyett sűrűbben járok piacra és ott vásárolom a friss zöldséget, gyümölcsöt.
Ötleteimmel, receptjeimmel hátha segíthetek anyukáknak és nemcsak anyukáknak akik fogyni szeretnének, egészségesebben szeretnének élni-főzni, nem feltétlenűl akarnak vegák lenni, sőt kis odafigyeléssel, pár egészséges alapanyag bevonásával húsevés mellett ( természetesen nem mindegy mit mivel) is elérhetik azokat az eredményeket, akár a fogyásban, akár az egészség visszaszerzésében amelyeket énis tapasztaltam.
Mert a mondás igaz" Az vagy amit megeszel! "
Várom hozzászólásaitokat , recept ötleteiteket vega , és nem vega de mindenképp fitt - egészséges receptek formájában:)

Életmódváltás

Egy 2 éves kislány anyukájaként mindennél fontosabb nekem, hogy gyerekem egészséges legyen és jómagam is, hogy végigkísérhessem gyermekem felnőtté válását, sőt, hogy megérjem unokáim felcseperedését is:) .
Mai rohanó világunkban, dolgozó nőként -anyaként nehéz stresszmentesen, egészségesen élni.
Habár kis odafigyeléssel, praktikákkal, jó, ötletes, egészséges receptekkel egészségeset főzhetünk családunknak.
Kezdjük az elején, miért is váltottam életmódot egy évvel ezelőtt?,
Ugyanis most vegetáriánus vagyok, pontosabban vega: se tojás, se tej, sem hús. Néha tengeri hal, mert a kedvenc sült zöldséges,olivás halsültemnek nehezen tudnék ellenállni:)
Dehát akkor mit eszel?
Mindent ami nem a fentiek között szerepel. Pontosabban kiegészíteném, hogy a fehér liszt és cukor, tartosítószerek, ízfokzókat tartalmazó ételek is is tiltólistán vannak!
Előnyben részesítem a bioélelmiszereket, nem mindenből sikerűl, fontos az , hogy törekedjünk mindig a lehetőségeinkhez képest az egészségesebb ételeket választani.
Kb. egy évvel a szülésem után folyton fáradtnak éreztem magam , elmentem egy állapot felmérésre ahol nem lettek túl jók az eredményeim, tulajdonképpen beteg sem voltam, csak a tipikus, fáradt, levert, bőrproblémák stb. Megjegyezte az orvos- természetgyógyász, hogy elsavasodott a szervezetem.
Meglepetten hallgadtam ugyanis szentül megvoltam győződve, hogy egészségesen élek. Ettem a sovány húsokat, rengeteg tejterméket(ugyebár azt mondják, hogy egészséges), cukrot nem, viszont helyette a sok édesítőt, kávét ittam, hogy leküzdjem a bágyadtságot!
Beleástam magam a témába , könyveket olvastam, elővettem a régi könyveimet ( évekkel ezelőtt komolyan foglalkoztam az egészséges életmóddal - táplálkozással). Tanulmányoztam a vércsoport diétát stb.
Orvos - természetgyógyász tanácsára belevágtam a lúgosításba, ma már úgy mondanám, hogy az életmódváltásba...