Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. március 26., kedd

Újhagymás omlett - olvadós növényi sajttal


Ha valami gyors ebédre, vagy vacsorára vágytok, akkor melegen ajánlom ezt a receptet. Növényi fehérje forrás, ezért ideális zöldségekkel, salátával, nagyon finom is, természetesen.
Az olvadós növényi sajt, mindig hangsúlyozomm nem egyenlő a szupermarketekben kapható, ételnek nem nevezhető, hidrogenizált zsírokból készült valamivel. Én a Viofast termékeit ajánlom, amely tej,-laktóz, szójamentes, vagy a sojaproduct termékét, amely tartalmaz szóját, de úgy olvad, mint a mozzarella.

Hozzávalók:

2 evőkanál / fő sárgaborsó liszt
1/2 kk himalaya só
késhegynyi őrölt zöld bors
2-3 szál újhagyma
1 db kisebb cukkini
1 db sárgarépa
1 cikk fokhagyma
víz
kókusz olaj a sütéshez

A sárgaborsó lisztet elkeverjük a fűszerekkel, bele reszeljük a zöldségeket, a felaprított újhagymát és annyi vízzel keverjük össze, amíg egy sűrű palacsinta tészta sűrűségű masszát kapunk. Először mindig kevesebb vizet adjunk hozzá.
Diónyi olajat felhevítünk egy tapadásmentes edényben és egy evőkanál segítségével kis halmokat szedünk ki. A vékony szeletekre vágott sajtból, 1-2 szeletet a közepükre helyezünk, ha  megsült, lapát segítségével a sajtos felületet és megsütjük. Majd melegen tálaljuk zöldekkel, salátával.

Tipp: Zöldfűszerekkel is gazdagíthatjuk és kedvenc zöldségeinkkel. Ha valaki puhábban szereti a zöldségeket benne, akkor előre dinsztelje meg kevés olajon!