Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. május 26., vasárnap

Meggyes - Márvány Muffin


Újabb szülinap, Viktória már hat éves:)! Mivel májusi gyerek ezért szinte mindig a szülinapi zsúron a nagy kedvence az Eper a főszereplő!
 Eper torta, eper fagyi volt most is repertoárban. Emellett még sütöttem meggyes, márványos muffint, amit majszolgattak és útravalónak is tettem a kis vendégeknek a torta mellett.
Gyorsan elkészíthető és tej,-laktóz,-tojás,-cukormentes.
Az alábbi kollázs képeken próbáltam szemléltetni a lépéseket.
Először egy alap tésztát készítünk:

Hozzávalók: 12 db muffin

250 g világos tönköly liszt
6 evőkanál kókusz olaj
100 g nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak foszfátmentes sütőpor
késhegynyi bourbon vanília
friss, vagy fagyasztott, magozott meggy
3-4 evőkanál bio kakaó por
400 ml víz vagy növényi tej

100 g étcsokoládé  és egy evőkanálnyi bio margarin a bevonáshoz.

Először a lisztet, nyírfacukrot, sütőport, vaníliát, citrom héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókusz olajat, vizet, vagy növényi tejet és robot gép segítségével alaposan összedolgozzuk. A tésztát ketté választjuk és az egyik feléhez, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kakaó port.
Muffin sütő üregeit kibéleljük muffin sütőpapírral és rétegezve kanalazzuk a tésztát: egy kanál kakaós tészta, közepébe egy meggy szem, rá egy kanál sima tészta, végén egy fogpiszkáló vagy tű segítségével összekavarjuk, márványosítjuk és előmelegített, légkeveréses sütőben 180 C fokon,  25 percig sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből végezzünk szúrópróbát!
Miután kihűltek a muffinok, víz gőz felett a magas kakaótartalmú étcsokoládét, a bio margarinnal együtt megolvasztjuk, állandó keverés mellett és a muffinokra csorgatjuk. tetszőlegesen díszítjük.

Lépések képekben: