Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. február 14., hétfő

Töltött kaliforniai paprika


Nincs is finomabb az édes, ropogós, gyönyörű színekben pompázó kaliforniai paprikánál.
Most nem nyersen és nem salátába tettem bele, hanem megtöltöttem és ügyeltem arra, hogy csak annyi ideig maradjon a sütőben ameddig még megőrzi vitamin tartalmát és roppanós marad.

Hozzávalók ( 2 fő részére):

3 db színes, kaliforniai paprika
1 kis bögre árpa
1 db zöldségleves kocka
1 fej hagyma
1/2 kávéskanálnyi édes, pirosparika
késhegynyi örőlt fekete bors
2 cikk fokhagyma
3 evőkanálnyi hidegen sajtolt olaj
Reszelt növényi sajt a tetejére


Az árpát átmossuk és körülbelül egy órára háromszoros mennyiségű vízbe beáztatjuk. Majd egy zöldségleves kockával, lassú tűzőn puhára főzzük.
A paprikák "sapkáját" levágjuk, belsejükből óvatosan kivágjuk a csutkát, ügyelve, hogy ne lyukasszuk ki őket.

Miután megfőtt az árpa, az apróra vágott, előre megdinsztelt  hagymával, és a szintén felkockázott paprikák "sapkájával", összekeverjük, fűszerezzük a paprikával, borssal, és a préselt fokhagymával.
Pár percig összepároljuk.
Majd a paprikák üregét megtöltjük ezzel az árpa-paprika egyveleggel.
Tűzálló tálba tesszük, a kimaradt tölteléket a paprikák mellé tehetjük. Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a tetejüket a növényi sajttal és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe sülni.

Tipp: Isteni karcsúsító fogás, mivel az árpa kiváló lúgosító gabonaféle és minimális a szénhidrát tartalma.