Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. május 5., szerda

Paradicsomos- Olivás Bruschetta


A tegnapi gyors vacsoránk ez volt! Nagyon finom! Volt otthon mindenféle maradék bagett, magos kenyér, és mindig rosszul érzem magam amikor nem esszük meg, mert mondjuk már nem elég friss! Utálok ételt kidobni, főleg kenyeret!
Mivel amúgy is rajonguk a mediterán ízekért, ezért csináltam gyorsan egy paradicsomos szószt és Isteni finom volt a roppanós kenyérrel!

Hozzávalók:

1 doboz hámozott, darabolt paradicsom ( 400 ml)
Friss paradicsomból is készíthetjük: ( kb.: 5-6 db közepes paradicsom)
2 cikk fokhagyma
3 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál tengeri só
friss vagy szárított bazsalikom
fekete és zöld magozott olíva bogyó

Teljeskiőrlésű kenyér vagy bagett.

Ha friss paradicsomból készítjük, akkor keresztbe bevágjuk a paradicsomok héjját és lobogó vízbe dobjuk 1-2 percre, majd miután kivesszük könnyedén lehúzhatjuk a héjját, majd apró kockákra daraboljuk.
Olíva olajat felhevítjük, rádobjuk a paradicsomot, sózzuk. Belepréseljük a fokhagymát is. Kevergetve forralásig főzzük. Ha friss paradicsomból készítjük, akkor még 1 evőkanálnyi sűrített paradicsommal sűríthetjük. ( nem fontos).
Az olíva bogyókat felkarikázzuk, vagy félbe vágjuk. A felaprított bazsalikommal együtt beleszórjuk a szószba. 
A teljeskiőrlésű kenyeret felszeleteljük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a sütőben pirító fokozaton, mindkét oldalukat megpirítjuk. Ellenőrízzük, hogy ne legyen túl száraz. Majd a forró szósszal tálaljuk!