Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2012. augusztus 15., szerda

Zeller chips - Avokádó krémmel


Ebből a szuper zöldségből készítettem chipszet, amely kitűnő mártogatoshóz, vagy akár salátákhoz, akár önmagában rágcsálva.
Nincsen magas keményítő tartalma, mint a krumplinak, alacsony a zeller szénhidrát tartalma így nem is hizlal, mint a krumpli chips.
Frissen elkészítve a legfinomabb, enyhén sózva.
Elkészítése egyszerű és kevés " macerával" jár.

Hozzávalók:

Tetszőleges mennyiségű zeller
himalaya só
kókusz olaj
szárított bazsalikom

A zellert meghámozzuk és zöldség-szeletelő segítségével vékony szeletekre vágjuk.
Minél vékonyabb a szelet annál ropogósabb lesz a chipsünk.
Bő mennyiségű kókusz olajat hevítünk és a szeleteket belehelyezzük, ügyelve arra, hogy ne legyenek összetapadva. Mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd papír törlőre szedjük. Még melegen enyhén megsózzuk.
Avokádó krémmel vagy bármilyen más krémmel - pástétommal tálaljuk.
Megszórjuk szárított bazsalikommal.

Avokádó Krém
1 vagy 2 db avokádó
1/2 citrom leve
200 ml kókusz tejszín
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
1-2 cikk préselt fokhagyma
1 kk himalaya só

Az avokádót lehéjazzuk, kiemeljük a magját és a húsát a többi összetevővel együtt krémesre turmixoljuk.