Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. október 26., szombat

Zöld tej

 
Többször írtam már arról, hogy a zöldek, a klorofill milyen fontos egészségünk szempontjából. Nemcsak lúgosítják szervezetünket, hanem nagyon sok élő enzimet, vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak, továbbá ami a legfontosabb, hogy oxigénnel töltik fel sejtjeinket.
Ez azért lényeges, mert a rákos sejtek oxigén szegény környezetben szaporodnak.
Az alábbi recept egy krémesebb változat, tejszerű.
Azoknak is ideális akik kicsit idegenkednek a turmixolt változattól. Továbbá a gyerekek is szívesebben megisszák. Nekik édesebb változatban is készíthetjük. Pl: 1-2 db almával, vagy 1 db banánnal.
Növényi tej: a legfinomabb hozzá a mandulatej, vagy kókuszkrém.
Ezeket házilag is elkészíthetjük ha van időnk, ugyanis így még élőbb az italunk. Ha nincs akkor készen kapható mandulatejjel, vagy kókuszkrémmel is működik.
 

 
Hozzávalók: 4 főre
 
2 db kígyóuborka
2 db szál zeller
2-3 marék friss spenót levél
 
4 pohár mandulatej ( kb. 200 ml / pohár)
vagy
400 ml kókuszkrém, kókusztejszín
200 ml víz
vagy a növényi tej elkészítése házilag: recept
késhegynyi őrölt gyömbér, vagy őrölt szerecsendió, vagy fahéj
 
A zöldeket most nem turmixoljuk hanem présgép segítségével lepréseljük. Ha nincsen gyümölcs centrifugánk, akkor kevés vízzel összeturmixolhatjuk, majd nylon harisnya segítségével átszűrjük.
Utána már csak annyi a dolgunk, hogy összekeverjük, akár turmixolhatjuk a mandulatejjel vagy kókusztejszínnel.
Mint már említettem gyerekeknek készíthetjük édesebben, ebben az esetben alma levet is préselünk a zöld levekhez, vagy utólag amikor összeturmixoljuk hozzáadunk egy banánt.
Üvegbe töltve 1-2 napig hűtőben eláll, tovább már ne tároljuk. Minél frisebben fogyasztjuk annál értékesebb anyagok jutnak a szervezetünkbe!
 
 
 
 
Zöld tej alaprecept forrás: Dr. Robert O. Young  - pH Csoda