Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. március 11., csütörtök

Böjti levesek

Tulajdonképpen ezek nyers levesek amelyeket bármikor fogyaszthatunk, viszont kitünőek a böjtkor és a bevezető szakaszban is! Nagyon fontos, hogy nagyon jól át legyenek turmixolva én még egy nagyobb szűrőn átszűröm, ha nincs időd pepecselni kihagyhatod, akkor viszont jól turmixold össze!

Nyers paradicsom leves:


Hozzávalók:

4 közepes paradicsom
1/2 zeller
2 szál répa
2 evőkanál olíva olaj
csipet tengeri só ( elhagyható)
5 dl víz
1/2 citrom leve

A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk, majd a hozzávalókat turmixgépben alaposan összeturmixoljuk!


Vegyes nyers zöldség leves:


Hozzávalók:

2 db közepes paradicsom
1 db kigyóuborka
1/2 zeller
1 szál halványított zeller szár
2 szál répa
Csipet tengeri só
2 evőkanál olíva olaj
1/2 citrom leve
5-6 dl víz

A zöldségeket felaprítjuk és a hozzávalókkal alaposan összeturmixoljuk!

Böjti ételek- Bevezető szakasz

Holnapi nappal, úgy alakult, hogy énis eltudom kezdeni veletek a böjtöt! Ennek örülök, mert így a hétvégén lezajlik a neheze és otthon tudok lenni!
Itt vannak a leveseim és a mai ebédem amit a bevezető napra ajánlok mindenkinek:
A lényeg, hogy a böjt előtti napon (napokon) csak vegán táplálkozzatok, tehát sem, hús, sem tojás, se tejtermékek, fehér cukor, fehér liszt, alkohol, kávé!
KÖZVETLENÜL A böjt előtti nap fontos, hogy nagyon Könnyített legyen, mert nem véletlenül nevezzük bevezetésnek, nem sokkhatásként éri a szervezet!
Reggeli:

Citruskoktél:

Hozzávalók:

1 db nagyobb grapfruit
1 / 2 citrom leve
1 kávéskanál méz
4-5 dl víz

Nagyon egyszerű az elkészítése egy grapfruitot miután megtisztítottuk a fehér héjától is, feldaraboljuk és a mézzel a citrom levével összeturmixoljuk. Ha nyár lenne javasolnám, hogy dobjál bele 1-2 jégkockát.


Ebéd:

Párolt zöldség: spenót, Brokkoli,
Alma-zeller krémmel:


Hozzávalók:

3-4 alma
1 db közepes fej zeller
1 / 2 evőkanál bio margarin
friss petrezselyem zöldje

Az almát megpucoljuk, zellert szintén és pároló edényben mindkettőt víz felett puhára pároljuk, majd turmixgépben a margarinnal és kevéske vízzel (amivel pároltuk) összeturmixoljuk. Felaprított petrezselyemzölddel megszórjuk. Feldobja a párolt zöldségek ízét. A képen a háttérben látható szejtán, én ma kihagytam.

Napközben sok folyadék ami nálam  salaktalanító tea volt  és citromos víz, délután Kamilla tea kevéske mézzel,  ami nálam salaktalanító tea volt  és citromos víz, délután Kamilla tea kevéske mézzel,

Uzsonna:

Brokkolileves:


Vacsorát Szándékosan nem írok, mert este a késői órákban egy Szenna levél teát iszom meg 23 óra körül. Azért jó minél inkább kitolni, mert a hatása kb. 6 óra múlva jön és szeretem átaludni az éjszakát. Aki reggel siet dolgozni ő hagyja ki a teát, csakis akkor javaslom, ha másnap reggel otthon vagy!

Hozzávalók:

1 db közepes brokkoli
3-4 db krumpli
1 kocka bio zöldségleves kocka ( DM): Fontos, hogy adalékanyag mentes legyen!
1-2 szál újhagyma
3-4 evőkanál olíva olaj
2 l víz
1 cikk fokhagyma

A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk, majd a brokkolit rózsáira szedjük , újhagymát szintén felaprítjuk és a felhevített olajon, pár percig pároljuk, majd felöntjük a vízzel, beleteszük a leveskockát és addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak. Pár percig hűlni hagyjuk, majd alaposan összeturmixoljuk.