Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2012. március 26., hétfő

Húsvéti Egészséges Sütemény Rendelés: Fittanyukától!


Hamarosan Húsvét!
Látogassatok el webcukrászdánkba ahol kedvetekre válogathattok az Egészséges Süteményekből! Tekintsétek meg a Húsvéti ajánlatunkat..
Rendelés felvétel az ország egész területéről!

Gabona "Mics" Karfiol Pürével


Aki nem járt Erdélyben, talán nem ismeri" Mics-t", amely egy balkáni eredetű étel, hasonló, mint a csevap. Mondanom sem kel, hogy nem húsmentes az eredeti recept amit most vegánosítottam.
Nagyon finom, a fűszerek adják meg az eredeti hússal készült receptnek  is az ízét!


Gabona Mics

A hétköznapokban nagyon szeretem használni, mivel, gyors, praktikus, egészséges megoldás a különböző gabona-zöldség fasírtporok. A legjobb választás szerintem  a Natura fasírtporok, sokfélék és rendkívül olcsók! Elkészíthetjük  házilag is a keveréket, amelyet nyers zöldségekkel dobunk fel.

Hozzávalók:

50g Barna rizsliszt
50 g szezám pehely
50 g lenmagpehely
50 g zabpehely
25 g vegamix ( szárított zöldség keverék)
1 evőkanálnyi napraforgó mag
1 evőkanál édes őrölt piros paprika
1 kávéskanálnyi himalaya só
1 db reszelt répa
2 cikk fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma reszelve
késhegynyi őrölt zöld bors

Kókusz olaj a sütéshez.


A nyers hozzávalók kivételével az alapanyagokat összekeverjük egy keverő tálban, majd hozzáöntünk 250 ml meleg vizet, összekeverjük és fél órát pihentetjük, hogy a pelyhek a nedvességet magukba szívják.
Utána az apróra reszelt répát, hagymát is hozzáadjuk, összekeverjük és vizes kézzel tetszőleges henger alakú fasírtokat formázunk és felmelegített kókusz olajon elő sütjük.
 Minden oldalukat pirosra sütjük.
Egy tepsire kiszedjük és előmelegített sütőben 180 C fokon még 15 percig sütjük, hogy a közepe is biztosan átsüljön.
Melegen-hidegen kitűnő!


Karfiol püré:

1 db közepes fej karfiol
1-2 db közepes krumpli
200 ml növényi tejszín
1/2 citrom leve
1/2 kávéskanál himalaya só
friss petrezselyem zöldje
1-2 db babérlevél

A karfiolt rózsáira szedjük, a krumplit tisztítás után felkockázzuk és a sóval, babérlevéllel egy ujjnyi vízben lefedve puhára pároljuk, ( vizet leöntjük róla, babérlevelet kivesszük) majd a növényi tejszínnel, citrom lével krémesre turmixoljuk.
A felaprított petrezselyem zölddel megszórjuk.


Friss salátával, zöldségekkel tálaljuk!

Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon











A gabonás zöldség étel mellé nem a keményítőben gazdag krumpli illik élettani szempontból, hanem a semleges züldségből készült ( karfiol), püré.