Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. március 20., szerda

Fittanyuka Webcukrászda Húsvéti Ajánlata


Fogadjátok Szeretettel a webcukrászdám húsvéti ajánlatát! A plakát mindent elmond, én csak annyival egészíteném ki, hogy tortákat (egyenlőre) Szegeden szállítunk ki, süteményeket viszont az ország egész területére kiszállíttatunk!  Belépés a webcukrászdába...

Spenót pesztós buci "karamelizált" lilahagymával


Van az úgy, hogy ebédre csak "bekapnánk" egy gyors szendvicset! Ez a recept tippet ad, hogyan lehet egy szendvics nemcsak praktikus, gyors, de egészséges is!
 Annyira finom, hogy kérek még kategória:). Ki gondolná, hogy ez a néhány hétköznapi összetevő, mint a lilahagyma, spenót ilyenre is képes. A ropogós bucival pedig egyenesen isteni:)! Kellőképpen felcsigáztam mindenkit, akkor jöhet a recept:

Hozzávalók:
(2 fő részére)

2 db tönköly, teljes őrlésű buci, vagy ciabatta, esetleg bagett

2 db közepes lilahagyma
2 evőkanál kókusz olaj
3 kk kókusz cukor
1 kk himalaya só

Spenót pesztó:
2 maréknyi friss spenót levél
1 cikk fokhagyma
2 evőkanál szezámmag
1 kk himalaya só
1 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
1/2 citrom leve
200 ml növényi tejszín
1 kk bio mustár

valamilyen, zsenge csíra

A lilahagymát apró kockára vágjuk és a felhevített kókusz olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadunk 1 kk himalaya sót és a kókusz cukrot.

Elkészítjük a spenót pesztót:
A spenót leveleket kissé összetépkedjük és a növényi tejszínnel, olíva olajjal, sóval, citromlével, mustárral összeturmixoljuk, addig amíg krémes állagot nem kapunk. Én szója tejszínt használtam, mert az keveréssel sűrűsödik, nem hígul. Belepréseljük a fokhagymát is, és hozzáadjuk a szezámmagot. Ha igazán pikánssá akarjuk tenni, akkor a szezámmagot enyhén megpiríthatjuk kis lángon egy serpenyőben, zsiradék nélkül.
A tönköly bucikat ketté vágjuk és sütőben 3-4 percig pirítjuk mindkét oldalukat, majd ráhalmozzuk a lilahagymát, pesztót és végül a csírákat. Ideális nemcsak ebédre, hanem akár reggelire, vacsorára is!