Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. augusztus 10., hétfő

Tagliatelle paradicsomos padlizsánnal




Írtam már, hogy az egyik nagy kedvencem a padlizsán:)
A hétvégén bevásároltam a piacon belőle, szóval készült padlizsán krém, hogy legyen reggel amit a kenyérre kenni, és ebédre paradicsommal, természetesen padlizsánnal, bazsalikommal, fokhagymával szószt készítettem a metélt tésztára.
Mindenkinek nagyon ízlett a végeredmény.




Hozzávalók:



1 db nagyobb padlizsán

2-3 evőkanál olíva olaj

2 db lédús paradicsom

1 doboz ( 350 ml ) paszírozott paradicsom szósz

100 g szárított paradicsom

2 kávéskanál szárított bazsalikom

2 cikk fokhagyma



A padlizsánt, paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk és olíva olajon kevés sóval
 megpároljuk.

Tipp: Először a fokhagyma után a paradicsomot és ne a padlizsánt dobjuk rá az olajra mivel a padlizsánt szivacsként viselkedik és gyorsan felszívja az olajat.


Kevés vizet is önthetünk alá és lefedve kb. 10 percig főzzük. Majd felöntjük a paradicsom szósszal, meg fűszerezzük a bazsalikommal, a préselt fokhagymával és még kb. 5 percig együtt főzzük!

Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon