Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2012. április 23., hétfő

"Sonkás" Padlizsán - Roppanós Brokkolival


A Fittanyuka Lúgosító ételek facebook oldalon nagyon tetszett nektek ez a recept az előzetesben.
Bátran elkészíthetitek a hétköznapokban, mert gyors, egyszerű és akár vacsorára is fogyasztható.
Én a családnak tönköly,- orsó tésztával tálaltam, jómagam pedig csíkokra vágott jégsalátával falatoztam.

Hozzávalók:

1 db kisebb padlizsán
1/2 brokkoli, rózsáira szedve
1/2 db vörös hagyma
kókusz olaj
200 ml növényi tejszín
1 evőkanál kukorica keményítő
2 cikk fokhagyma
1 kk himalaya só
késhegynyi zöld bors
szárított kakukkfű
1 dl víz

A padlizsánt, a gabona sonkát vékony csíkokra vágjuk. A kókusz olajon megdinszteljük a hagymát, majd a padlizsánt a gömböccel együtt pár percig pirítjuk. 1 dl vizet hozzáöntünk és 4-5 percig pároljuk, majd sózzuk, fűszerezzük. 
Közben a tejszínt csomómentesen elkeverjük keményítővel, belepréseljük a fokhagymát és hozzáadjuk "sonkás" padlizsánhoz.
Addig keverjük ameddig besűrűsödik és lehúzzuk a tűzről. A brokkolit pedig ujjnyi vízben roppanósra pároljuk.
Utólag hozzáadjuk a raguhoz. Ízlés szerint még utófűszerezhetjük a fokhagymával, kakukkfűvel.


Tipp: Ha a vízben amibe a brokkolit pároljuk késhegyni szódabikarbónátot teszünk a brokkoli rózsák üde zöldek maradnak!
Ha mindezt pároló edényben tesszük meg, akkor a rózsákat párolás előtt  pár másodpercre a forró, szódabikarbonátos vízbe mártjuk!


Fittanyuka Lúgosító ételek a facebookon