Mivel kislányom imádja a palacsintát ezért hét nem telhet el úgy, hogy ne sütnék neki, kedvence a "túrós" palacsinta.
Már említettem, hogy a tofut nagyon sokféleképpen szoktam felhasználni, most édesség gyanánt használtam.
Palacsinta tészta hozzávalói:
Attól függően, mennyit szeretnénk sütni, az igazság az, hogy én a palacsintát, szem mérték szerint keverem ki.
-25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
-25 dkg fehér tönköly liszt
-Annyi víz , hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen,
Lehet felefele arányban növényi tejjel készíteni, én most csak vízzel kevertem be és ugyanolyan finom lett.
-kevés pálma zsír, vagy sima olaj a palacsinta sütő kikenéséhez.
Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat teflon bevonatú palacsinta sütőn .
"Túró" krém hozzávalói:
kb. 15 - 20 dkg natúr tofu
2-3 evő kanál méz
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 tasak természetes vanilía kivonat
125 ml növényi tejszín ( jelen esetben zab tejszínt használtam).
A hozzávalókat turmix vagy keverő gépben krémesre keverjük!
Tálalás előtt megkenjük és feltekerjük a palacsintákat.
5 megjegyzés:
Kölestúrót próbáltad már? :o)
Igen, és valóban nagyon finom, kölesből készítem a "túró" gombocót.
Amikor előszőr készítettem a férjem nem vette észre, hogy nem igazi túróból készült.
A "túrós" rétest kipróbálnám vegásan, még nem csináltam, neked van ötleted? Talán már csináltál is?!
Kifejezetten sima túrósat még nem csináltam, de szilvás - túrósat és mákos - túrósat igen. Nagyon finomak voltak! Itt a link http://href.hu/x/96ku
:o)
Kedves Fittanyuka!
Én teljes kiőrlésű rozsliszttel próbáltam ki, de nagyon ragadt, nem lett jó. Csak ezzel a kombinációval lesz jó a palacsinta?
köszönöm
Anna
Kedves Anna! A rozslisztnek nincsen sikértartalma, ezért lágy, ragadós, csakis tönköly lisztből fog összeállni, tej,-tojás nélkül!
Megjegyzés küldése