Kevesebb időm volt az utóbbi időben főzni, mert az elmúlt hetem inkább a munkáról szólt, viszont a tegnap bepótoltam az elmaradásom!
A péntek a családé volt, a háztartásé:( és természetesen a főzésé, szinte már hiányzott:).
Habár ebben a melegben annyira nem is voltunk éhesek, ami nem is baj, jobb ha a nyári időszakban több nyers ételt, ( salátákra, zöldségekre gondolok természetesen) és több tiszta vizet fogyasztunk. Ha igazán lúgosan akarjuk tartani a szervezetünk akkor 70/30 arány ajánlott. Ami azt jelenti, hogy 70%-át a napi táplálkozásunknak zöldségek, magvak, hidegen sajtolt olajok teszik ki és kevés gyümölcs.
20%-át pedig főtt a táplálék.
A következő kompozíciót vendégeknek is szoktam kínálni.
Napraforgómag pástétom:
Hozzávalók:
250 g natúr, nyers napraforgó mag
1 pohár szója joghurt
2 evőkanál olíva olaj
1 cikk fokhagyma
1/2 kávéskanál só
1/2 citrom leve
Az elkészítés nagyon egyszerű:
A napraforgó magot megdaráljuk és a fenti hozzávalókkal turmix vagy keverő gépben krémesre keverjük. Ha szükséges kevés vizet öntünk hozzá, hogy keverhetőbb legyen.
Ízesíthetjük még metélő hagymával, petrezselyem zölddel, kaporral.
Kínálhatjuk mártogatósnak, megtölthetjük vele a paradicsomot, vagy más zöldségeket, kenhetjük kenyérre, pitába stb.
1 megjegyzés:
Tetszik az ötlet,szerintem kipróbálom :-)
Megjegyzés küldése