Tudom, tudom, hogy sokan most az illatára gondolnak, holott a hagyma egy nagyon egészséges zöldség.
Nagyon magas a szerves só, antioxidáns, falvonoid tartalma és ebben a "megfázós" időszakban igen jó természetes antibiotikum és ortisztító.
Mivel önmagában elég tömény , ezért gondoltam tompítom az erős ízt kevés aszalt fügével és kevéske mézzel, így egy elég egzotikus, keleti íz hatást értem el.
Ajánlom szendvics feltétnek, főétel mellé, pirított olíva olajas kenyér mellé stb. Mindenképpen vacsorára és párosan fogyasztani.
Hozzávalók:
1 nagyobb fej lilahagyma
5-6 szem füge előző éjszakára kevés vízbe beáztatva vagy friss füge
2 evőkanál lenmag olaj
csipet só
1 evőkanál méz
kevés friss citrom lé
tetejére: hagyma csíra
A hagymát vékony szeletekre vágjuk , a beáztatott fügét szintén felszeleteljük. A mézzel, lenmagolajjal, citromlével és a csipet sóval dresszinget készítünk és nyakon öntjük.
Tetejét hagymacsírával szórjuk meg.
1 megjegyzés:
Ez tényleg nagyon egzotikus lehet! A hagymát és a fügét is nagyon szeretem, de így együtt nem tudom elképzelni, úgyhogy ki kell próbálni. :-)
Viszont én is szoktam nyers hagymát enni, de úgy, hogy fogyasztás előtt pár órával felszeletelem, besózom, hagyom állni vacsoráig és csak fogyasztás előtt keverem bele a többi hozzávalót. Így is lehet tompítani kicsit az erősségét.
Megjegyzés küldése