Őszi napok nassolni valója, az aszalt gyümölcsös, mézes finomságok.
Kicsik kedvence és igyekezzünk minél több egészséges rágcsálni valóval a kedvükben járni.
Az alábbi recept: egyszerű, finom és gyors, akár együtt
is elkészíthetjük a lelkes kis kuktákkal.
Hozzávalók:
150 g zabliszt
150 g tönköly liszt
125 g bio margarin
50 g napraforgó mag
130 g méz
2 reszelt alma (és leve)
kb. 100 g szárított vagy fagyasztott meggy ( helyettesíthetjük mazsolával, vagy más aszalt gyümölccsel)
1/2 kávéskanál szódabikarbona
2-3 dl zab vagy rizs tej
1/2 teáskanál fahéj
Először a liszteket a napraforgómaggal, szódabikarbonával összekeverjük, majd hozzá adjuk a megpuhult margarint, mézet, növényi tejet.
A meggy ha fagyasztott kiengedjük, lecsöpögtetjük, az almát lereszeljük és jól kinyomkodjuk, fahéjjal ízesítjük.
Hozzáadjuk a meggyet és reszelt almát, összedolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk amíg elválik az edény falától. Ha szükséges lisztezzük, ha száraz akkor hozzáöntjük az alma levet.
10-15 percig a hűtőben pihentetjük.
Majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kisszagatjuk. Sütő papírral bélelt sütő lemezen, 150 - fokon 35-40 percig lassan sütjük.
Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg, de roppanós maradjon.
Sütis dobozban sokáig eláll. Minket ez a veszély nem fenyeget::))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése