A mai ebéd próbálta idézni a tavaszt, mert ez a ködös idő, kész depresszió. Mondjuk fagyasztott zöldborsóból készült, de valahogy sikerült annyira zsenge, édes borsót venni, hogy ez ritka ha az ember zacskós zöldséget vásárol.
Hozzávalók:
250 g zöldborsó
1 kis fej hagyma
3 evőkanál olíva olaj
1 szál sárgarépa
1 cikk fokhagyma
1 kávéskanál édes curry
tengeri só ízlés szerint
1 zöldségleves kocka ( Dm-ben bio minőségű )
250 ml főző szója tejszín
1,5 l víz
A felaprított hagymát az olíva olajon üvegesre pároljuk, majd beletesszük a zöldborsót, a reszelt sárgarépát, sózzuk és lefedve kb. 5 percig pároljuk. Felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockát és addig főzzük amíg felforr. A szója tejszínt külön elkeverjük a curryvel. Majd kis lángon hozzáadjuk, állandó keverés mellet a leveshez.
A végén préselt fokhagymával ízesítjük. ( elhagyható).
Friss petrezselyemzölddel szórtam meg tálaláskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése