Mivel Vikikém imádja a nudlit, gombócot minden ilyesmit, ezért gondoltam a változatosság kedvéért most nem édesen készítem el neki, hanem spenóttal. Nagyon sokféle zöldséget megeszik, tényleg nem panaszkodhatok, de a spenótot nem mindig. Gnocchi - val viszont ízlett neki, repetát is kért:)
Hozzávalók:
Gnocchi:
250 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
3-4 közepes krumpli
2 evőkanál olíva olaj
csipet só
1/2 dl víz
Spenót:
150 g friss spenót
1 evőkanál olíva olaj
2 cikk fokhagyma
150 ml rizs tejszín
1/2 kávéskanál só
A krumplit megfőzzük és ha picit hűlt, krumpli nyomóval szétnyomkodjuk, összedolgozzuk a lisztel és kb. annyi vízzel, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Óriási nudlit sodrunk és feldaraboljuk, majd forrásba lévő vízbe dobjuk és kb. 8 percig főzzük.
Időközben a spenót leveleket forrásban lévő sós vízben meglobbantjuk és kevés olíva olajon a rizs tejszínnel együtt felforraljuk. Majd fokhagymával ízesítjük.
Tálalás előtt a kifőtt gnocchira öntjük.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése