A böjt alatt nagy segítség lehetnek a különböző levesek, mert telítenek, megnyugtatnak, felmelegítenek. Általában este fogyasztom őket ilyenkor a böjt alatt.
Mindig alaposan összekeverjük, turmixoljuk, hogy gazdag, egyenletes, sima, krémes állaguk legyen.
Hozzávalók: ( 4 adag)
2 db vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
1 nagy póréhagyma
1 db közepes zeller
1 kis fej gyalult zöld káposzta, vagy 1/2 fej gyalult káposzta
2 szál sárgarépa
2 db paradicsom
2 evőkanál petrezselyem zöldje , apróra vágva
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál szárított oregano
1 -2 db kocka bio zöldségleves kocka
3 evőkanál olíva olaj ( hidegen sajtolt)
2-2.5 l víz
A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát pár percig üvegesre pároljuk az olíva olajon.
Hozzáadjuk a káposztát, a zellert és a répát. Pár percig együtt dinszteljük, majd hozzáadjuk a póréhagymát, paradicsomot, zöldségleveskockát. Belekeverjük a szárított zöld fűszereket és felöntjük 2 - 2,5 l vízzel. Lassan főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Majd hagyjuk hűlni pár percig , utána turmixgépben alaposan összeturmixoljuk amíg krémes állagot nem kapunk.