Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. március 11., csütörtök

Böjti levesek

Tulajdonképpen ezek nyers levesek amelyeket bármikor fogyaszthatunk, viszont kitünőek a böjtkor és a bevezető szakaszban is! Nagyon fontos, hogy nagyon jól át legyenek turmixolva én még egy nagyobb szűrőn átszűröm, ha nincs időd pepecselni kihagyhatod, akkor viszont jól turmixold össze!

Nyers paradicsom leves:


Hozzávalók:

4 közepes paradicsom
1/2 zeller
2 szál répa
2 evőkanál olíva olaj
csipet tengeri só ( elhagyható)
5 dl víz
1/2 citrom leve

A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk, majd a hozzávalókat turmixgépben alaposan összeturmixoljuk!


Vegyes nyers zöldség leves:


Hozzávalók:

2 db közepes paradicsom
1 db kigyóuborka
1/2 zeller
1 szál halványított zeller szár
2 szál répa
Csipet tengeri só
2 evőkanál olíva olaj
1/2 citrom leve
5-6 dl víz

A zöldségeket felaprítjuk és a hozzávalókkal alaposan összeturmixoljuk!