Ezt a receptet egy női újságban láttam, egy 2003-as tavaszi kiadásban, természetesen sajtból és sajtkrémből készítették, én tofuból "álmodtam meg", gyorsan fejben megreformáltam a receptet és őszintén csak reméltem, hogy sikerülni fog, de sikerült és tulajdonképpen rém egyszerű!
Hozzávalók:
2 zacskó ( 2x300 g) natúr tofu
3 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál tengeri só
1/2 citrom leve
1 dl szója tej
1 kis pohár szója joghurt ( elhagyható, helyette növényi tejszín 200 ml is lehet)
1/2 kaliforniai paprika piros
1/2 kaliforniai paprika zöld
1/2 csomag mag koktél ( napraforgó, tökmag)
1 szál újhagyma
3 kávéskanál agar- agar ( növényi zselésítő anyag)
1 dl víz
Friss zöldségek a díszítéshez.
A tofut a szója joghurttal , a tejjel, citromlével, sóval ,olíva olajjal a turmixgépben alaposan összeturmixoljuk, amíg krémes állagot nem kapunk.
A zöldségeket és a mag koktélt hozzákeverjük, ha szükséges még sózzuk. Az 1 dl vízhez hozzákeverjük a zselésítő agar-agart és állandó keverés mellett felmelegítjük forrásig. Majd levesszük a tűzről tovább keverjük és hozzáöntjük a tofukrémhez. Jól összekeverjük. Egy tetszőleges formát, lehet torta forma, vagy sütő forma kibélelünk frissen tartó fóliával és beleöntjük a krémet, elsímitjük. Majd hűtőbe tesszük kb. 3-4 órára. Egy tálba kiborítjuk és lehúzzuk róla a fóliát, tetszőlegesen díszítjük friss zöldségekkel.
Szeletelhető, viszont hűtőben tároljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése