Ez egy egyszerű étel, viszont , mint tudjuk az egyszerű ételeket is könnyen el lehet rontani.
A sikeres bundázott padlizsán elkészítésének titka, hogy szeljük vékonyra a padlizsánt, sózzuk le előre, majd a sárgaborsó lisztből készült masszát ne keverjük túl sűrűre.
Továbbá, mielőtt belemártjuk a padlizsán szeleteket, ne teljeskiőrlésű lisztbe forgassuk meg, hanem sima tönköly fehér lisztben, mert ilyen esetben a teljeskiörlésű sokkal jobban magába szívja az olajat, zsiradékot.
Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
6 evőkanál sárgaborsó liszt
2 dl víz
tengeri só
őrölt fekete bors
A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva kb. 1 órára a hűtő szekrényben hagyjuk állni.
Miután vizet engedett, leöntjük és a szeletekről a felesleges nedvességet , majd papír törlőkendővel átitatjuk.
A sárgaborsó lisztet késhegynyi sóval összekeverjük, majd a vízzel csomómentesre keverjük.
Tipp: Adhatunk hozzá zöld fűszereket, pl: bazsalikomot, majoránnát.
A padlizsán szeleteket megforgatjuk a lisztben, majd belemártjuk mindkét oldalát a masszába és forró olajban, vagy pálma zsírban kisütjük.
Tipp: Többször írtam már, hogy olajban sütéshez, használjunk inkább kókusz, vagy pálma zsírt, mert magasabb hőfokon bomlik- ég, ezért sokkal egészségesebb, és ezt valóban többször felhasználhatjuk. Ellentétben a sima olajjal, amelyet mi sütéshez használunk, már harmadjára hevítjük, ezért rákeltő anyagokra bomlik.
A kókusz vagy pálma zsír 1-2 kg-os kiszerelésben kapható bioboltokban és hűtőben hosszú ideig eláll. Gazdaságosabb is, mint az olaj, amit TILOS még egyszer felhasználni!!
2 megjegyzés:
Szia!Nem a témába vágó kérdés/kérés... Szegedre költöztem és bioboltot keresek..úgy gondoltam Te biztosan tudnál abban segíteni "merre" is induljak :-)..!!Köszi előre is!Dett
Kedves Dett!
Természetesen tudok neked ajánlani bio boltokat.
Ha megtennéd, hogy írsz a
pemy2009@gmail.com emailcímre szívesen válaszolok. Nyílvánosan címmel, stb., már reklámnak számít!
Köszi
Megjegyzés küldése