A második napon a szokásos reggeli jóga ( nap üdvözlet), kocogás és torna ( hasizom gyakorlatok és sok nyújtás) után már nagyon vártuk a reggelit.
Köles kása almával:
Hozzávalók: ( recept 2 fő számára )
Fejenként egy kis bögre köles ( kb. 1 dl)
2 dl növényi tej
2 dl víz
2 evő kanál méz
2 alma
1/2 kávéskanál fahéj
mazsola tetszés szerint
A kölest alaposan megmossuk, majd a mazsolával ( főzés előtt szintén megmossuk), vízzel és a tejjel lassú tűzön megfőzzük. Ha szükséges adunk még hozzá tejet. Hadjuk picit hűlni, majd édesítjük a mézzel.
Tálalás előtt ráreszeljük az almát és megszórjuk a fahéjjal.
Reggeli után a hétfői programunk az Erdélyi Só vidékre való kirándulás volt: Parajd Sóbánya, Szováta Sós Tó - Medve tó, Korond .
Útközben megálltunk Farkaslakán és megcsodáltuk Tamási Áron sírhelyét és emlék szobrát:
Székelykapu Farkaslakán
A világon egyedülálló só barlangba busz vitt le 120 m mélyre, majd várt ránk egy kis lépcsőzés a Föld gyomrába. Lent picit hűvös volt kb. 14 C.
Lent a só barlangban egy másik világ tárult elénk, mindenhol só volt, még a talpunk alatt is.
Gyerekeknek ugráló vár, játszótér
Ökumenikus Kápolna
Kávézó, Pihenő
Az ebédet itt lent fogyasztottuk el, természetesen nem bíztuk a véletlenre a menü szerint
Zöldséges Hajtott Pizza volt a betevő. Könnyebben szállítható, mint a hagyományos fajtája és laktató. Recept itt!
Szováta medve tó. Olyan vize van, mint a tengernek : Sós:)
Nagyon értékes az itt található iszap, gyógyászati és kozmetikai célokra használják. Azon a délután teljes SPA kezelést kaptunk a természettől. Még az iszapot is kipróbáltuk, arcmaszként:)
Az iszapolók...
Hazatérve ( farkaséhesen) már várt minket a vacsora:
Bundázott padlizsán Káposzta salátával.
Recept itt!
1 megjegyzés:
1 hónapja jártam én is erre :) Farkaslaka mellett volt a szállásunk(Kecseten) Jó érzés másnál is ilyen képeket látni :)
Megjegyzés küldése