Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. szeptember 1., szerda

FITTANYUKA ÉLETMÓDTÁBOR - Képes beszámoló 5.nap. - Szent Anna Tó

Az 5-ik nap újra a kirándulásé volt és a mozgásé. Teljesen kitisztulva vágtunk neki a napnak.
 Rögtön egy kora reggeli kocogással, majd egy háromnegyed óra tornával indítottuk a napot. Mindezt megelőzte a bemelegítő joga, amit nagyon megszerettem. Kedvencem a nap üdvözlet, ami felér egy bögre kávéval:)
Beánk volt a jóga oktatónk, minden nap nagy türelemmel mutatta be a jóga és a légző gyakorlatokat nekünk..

Nap indítás szépség koktéllal: Frissen préselt uborkalé..

Tele voltunk energiával, az előző napi böjtnek köszönhetően:)

Ez a reggeli volt a kedvenc az összes reggeli közül. Pedig amilyen finom olyan egyszerű elkészíteni.
Megunhatatlan. Hasonlít a boltokban kapható ropogós müzlikhez, viszont házilag is könnyedén elkészíthetjük.

Mézes - Ropogós müzli

Előre is készíthetünk belőle nagyobb mennyiséget és müzlis üvegben tárolhatjuk. Akár minden hozzávalóból egy - egy kis csomaggal adhatunk hozzá és így bármikor kéznél van amikor már unjuk a különböző kása és pehely reggeliket.
 Ha csak egy -két főre készítjük a müzlit akkor elég fejenként mindenből 2 evőkanál, a mézből pedig fejenként 1/2 evőkanál.

Hozzávalók:

zabpehely
szezámmag
napraforgómag
(Tetszőleges  olajos magvakat még tehetünk bele. Pl.: Mandula, dió stb.)
aszalt ribizli, vagy mazsola
méz 3-4 evő kanál

Külön- külön minden hozzávalót ( kivéve az aszalt ribizlit, vagy mazsolát) alacsony lángon teflon edényben picit pirítjuk. Fontos, hogy ne égessük meg őket, csak addig pirítsuk ameddig érezni  kezdjük az illatát,  akkor már készen is van. Mikor elkészültünk a pirítással akkor egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat  és rácsorgatjuk a mézet, addig kavarjuk amíg össze nem ragad és kis göbök  képződnek.
Sütő papírral kibélelünk egy tepsit és szépen elmorzsoljuk rajta. Majd a napon vagy szobahömérsékleten, vagy a legjobb  légkeveréses sütőben a legkisebb fokon szárítjuk pár percig. Ha nem sütőbe tesszük  több idő szükséges, kb. 1 óra elegendő.
Úgy, mint a többi müzlit hideg, vagy meleg növényi tejjel fogyasztjuk.

Kirándulásunk aznap a festői szépségű Szent Anna tónál volt. Ez a tó tulajdonképpen egy vulkáni kráterben helyezkedik el és a hegy szemének is hívják. Nagyon tiszta a vize és nagyon lágy, selymes, ásványokban szegény. A láp amelyik körülveszi 50 m vastag és a víz 60 méter mély.

.. a csendes turisták

..mögöttünk a tó.

.. még érintetlen a tó és a környezete, csak madár csicsergés és a fák suttogása hallatszódott.
Semmi zene, ricsaj, kiabálás, minden turista csöndben élvezte a napot és vizet.

 
Piknik a tóparton..

Menü: szezámos gabona és  sárgaborsó fasírt  tzatzikivel


A tópart után kezdődött a fenyves

Kápolna a tónál


Lesifotó:)

Vacsora, már otthon..

Tofurántotta vegyes salátával

Nincsenek megjegyzések: