Fittanyuka
2011. április 24., vasárnap
Bébi Spenótsaláta - Pirított kesúdiós tofucsíkokkal
Itt van a Húsvét, habár nekem még tart a böjt utáni felépítő időszak. Egy vegánál nem jelent nagy különbséget a korábbi táplálkozáshoz képest, csupán annyit, hogy még több nyers zöld ételt szükséges ilyenkor fogyasztani.
Csírákat, zöld, zsenge salátákat, hagymaféléket, mert ezek nemcsak kitűnően lúgosítanak, hanem rendkívül sok, fontos nyomelemmel, ásványianyaggal töltik fel a megtisztított szervezetet.
Lehetőségünkhöz képest fogyasszuk a vegyszermentes zöldségeket!
Jó ötlet a fenti menüt akár vacsorára fogyasztani, így könnyen megőrizhetjük a tisztítókúrával elért karcsúságot.
Magas a növényi fehérje tartalma, ezért csak a felépítő időszak második, harmadik szakaszában fogyasszuk!
Hozzávalók: ( 2 főre)
200 g bébi spenót
Maréknyi kesúdió
200 g natúr tofu
csíra ( bármilyen)
fél kávéskanálnyi himalaya só
késhegynyi kurkuma
1 szál új fokhagyma
3-4 db retek
kókusz olaj a pirításhoz
Dresszing:
hidegen sajtolt olíva olaj, friss citromlé, csipetnyi himalaya só, összekeverve.
A tofut csíkokra vágjuk, a spenót leveleket megmossuk, a hosszú szárakat letördeljük, az új fokhagymát felkarikázzuk.
Egy wokkban felhevítjük a kókusz olajat, majd rádobjuk a tofucsíkokat, fokhagymát, sózzuk, óvatosan folyamatosan keverjük. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze.
Amikor enyhén megpirult rádobjuk a kesudiót, kisebbre vesszük a lángot, hogy ne égjen meg a kesúdió, csak nagyon picit megpiruljon. Lehúzzuk a lángról és fűszerezzük a kurkumával.
Egy salátás tálban a spentótleveleket összekeverjük a dresszinggel.
Tálalásnál a spenótsalátára halmozzuk a pirított kesúdiós tofut, megszórjuk a csírával , a félbevágott retekkel díszítjük és fogyasztható!
Elkészítési idő: : 15 perc :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése