Már biztosan tudjátok, hogy nagy kedvenceim a Wokkal készült ételek, azért is nyitottam egy külön címkét nekik. Kedvenceim a zöldségek , mert éppen csak picit megpirulnak, de roppanósak maradnak, majdnem nyersek.
Ennek az ételnek a tamari szósz adja meg a finom, keleti ízhatást.
Tamari szósz: A japán tamari szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik.
Ez az a folyadék, amit teljesértékű szójababból gyűjtenek össze a miso ( lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során.. A fő különbség a Tamari és a Shoyu között, hogy a Tamari nem tartalmaz búzát.
Felerősíti a tengeri só ízét, a kevesebb több elven működik. A makrobiotikai étrend egyik alapvető hozzávalója.
( 2 fő részére)
3 db közepes cukkini
3 szál répa
1 db vöröshagyma
fél fej zeller
150 g fagyasztott vagy friss zöldborsó
150-200 g sült szejtán
( kész, csomagolt sült szejtánt használtam: Tofu Compani Kft.)
3 evőkanál kókusz olaj
2 evőkanál Tamari szójaszósz
A tisztítás után a zöldségeket hosszú csíkokra vágjuk, még jobb ha van olyan zöldség szeletelőnk amellyel könnyedén, gyorsan szeletelhetünk, "csíkozhatunk".
A wokk-ban felhevítjük a kókusz olajat és először a hagymát, majd zöldborsót, a zellert, répát, legutoljára a cukkinit dobjuk rá és állandó mozgatás, vagy keverés mellett 4-5 percig pirítjuk a zöldségeket.
A csíkokra vágott szejtánt is hozzáadjuk, majd ráöntjük a tamari szószt.
Átforgatjuk és már készen is van.
Köretként tálaljunk hozzá basmati vagy jázmin rizst.
Tipp: Ha vacsorára fogyasszuk, hagyjuk el a rizs köretet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése