Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. július 8., péntek

Málna, - Sárgabarack - mandulalisztes pite



50 kg lédús, édes sárgabarack..nem kevés mennyiség igaz:)?
Ennyi finom gyümölcsöt kaptunk az egyik kedves ismerősünktől.
Ezért ezen a héten tartottunk már sárgabarack - gyümölcs napot, tettünk el sárgabarack lekvárt nád,- és nyírfa cukorral egyaránt.
A minap pedig ezt a finom illatos pitét sütöttem, amit desszert gyanánt ajánlok nektek a nyári hétvégékre akár.
A gyümölcsöket kedvetek szerint variálhatjátok.
Azon kívül, hogy vegán: tej,-tojásmenmtes, még  glutén és cukormentes is egyben.
Glikémiás indexe alacsony.



Hozzávalók:

180 g köles liszt
80 g mandula liszt
6 evőkanál kókusz olaj
50 g xilit ( nyírfa cukor)
késhegynyi bourbon vanília
1/2 citrom leve és reszelt héja
2,5 dl víz
1 zacskó foszfátmentes sütőpor

1/2 kávéskanál fahéj - 1 kávéskanál xilit

150 g sárgabarack,
100 g málna

A hozzávalókat robotgép segítségével összedolgozzuk. Gyümölcs torta formát kiolajozunk, beleöntjük a tésztát. A félbevágott és kimagozott sárgabarackokat belemártjuk a fahéjas xilitbe, melyet előtte egy tányérban összekevertünk.
A tészta tetejére rakjuk a gyümölcsöket tetszés szerint, megszórjuk tetsző mennyiségű málnával ( kb. egy maréknyi).
Előmelegített, légkeveréses sütőben 200 fokon sütjük 10 percig, majd 180 C fokon további 25-30 percig.
A mandula liszttel készült piskóta, pite közepe mindig sületlennek tűnik, de ne süssük tovább a megadott időnél. Ez a mandula olajos állaga miatt van, attól még nagyon finom, laza a sütemény.
Hagyjuk a formában teljesen kihűlni, utána szeleteljük.




4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!Érdekelne,hogy csináltad a lekvárt nyírfacukorral!Köszi

Emi írta...

Xilittel( nyírfacukorral), lekvárt ugyanúgy kell készíteni, mint a "hagyományosat" cukorral, én feles arányban tettem bele a nyírfacukrot. Tehát fele annyi mennyiséget tettem, mint cukorból!

Pilchard írta...

Isteni lett.

Emi írta...

Örülök Pilchard:) Jön a sok finom többi gyümölcs is, alig várom, hogy szilvával is csinálhassam!