Nemrégen fedeztem fel a kukoricából készült tésztákat és nagyon finomnak, ízletesnek találtam őket.
Másrészt sokkal könnyebben emészthető és azok számára is jó megoldás akik glutén - érzékenyek, vagy szénhidrát szegény diétán vannak. Természetesen a kukorica tésztából is csak mértékkel
A fenti saláta melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható.
Hozzávalók ( 4 fő részére ):
250 g penne kukorica tészta
1 szál sárgarépa
1/2 fej zeller
200 ml növényi tejszín
1 cikk fokhagyma
1 evőkanál kókusz olaj
1 evőkanál szezámmag
1 kávéskanálnyi himalaya só
késhegynyi rózsa bors
friss petrezselyem zöld
A kukorica tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük. A zellert nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A répát csíkokra vágjuk, vagy speciális zöldség szeletelővel szalagokat szelünk ki.
A felhevített kókusz olajon enyhén megpirítjuk a szezámmagot.
A növényi tejszínt összekeverjük a sóval, rózsa borssal, préselt fokhagymával.
A leszűrt tésztát beleforgatjuk a kókusz olajban megpirult szezámmagba és ráöntjük a fűszerekkel elkevert növényi tejszínt.
Tálalás előtt megszórjuk az aprított petrezselyem zölddel.
fittanyuka közösség a facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése