Minap egy gyerek börzén voltam az Egészséges Tortákkal, sütikkel, ahol volt kóstolás, sok beszélgetés és játék.
A kedvenc természetesen a csokoládé torta és a csokis muffin ( tej,-tojásmentes, bio összetevőkből, nádcukorral, nyírfacukorral )volt.
Viszont nagyon jó helyen végzett a sok magos zabkeksz és a fenti Tej, tojás, cukor és gluténmentes muffin is.
Többen kérdeztétek a börzén a receptet, gondoltam megosztom veletek, nem bonyolult és nagyon finom, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
( kb. 10 db )
100 g rizs liszt
100 g mandula liszt
50 g köles liszt
3 evőkanál kukorica keményítő
1 tasak foszfátmentes sütőpor
késhegynyi bourbon vanília
1/2 citrom leve
1/2 reszelt citrom héj
80 g nyírfacukor
150 ml víz vagy növényi tej
100 ml 100%-os narancslé
6 evőkanál kókusz olaj
Bio Narancshéj
Birs lekvár ( cukormentes-nyírfacukorral), vagy bármilyen más tetszőleges lekvár, lehetőleg cukormenteset!
A liszteket összekeverjük , hozzáadjuk a sütőport, a citrom héját, nyírfa cukrot, majd a vizet, narancslevet, citrom levet, olajat és robot gép segítségével alaposan összedolgozzuk.
Muffin formákba öntjük, melyet kibélelünk muffin sütő papírral, tetejükre lekvárt kanalazunk és előmelegített sütőben 180 C fokon 20 percig sütjük.
A fenti muffin ajánlom azoknak is akik fogyni szeretnének, gluténérzékenyek vagy cukorbetegek és természetesen bárkinek aki nem akar szenvedni a cukor és a magas szénhidrát okozta mellékhatásoktól.
Még több fotó a " Minden ami a gyereknek jó " börzéről:
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
(Köszönöm a sok lájkot, hamarosan 300-an leszünk és indulhat az aprósüti nyeremény sorsolás!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése