Nincs is finomabb az édes, ropogós, gyönyörű színekben pompázó kaliforniai paprikánál.
Most nem nyersen és nem salátába tettem bele, hanem megtöltöttem és ügyeltem arra, hogy csak annyi ideig maradjon a sütőben ameddig még megőrzi vitamin tartalmát és roppanós marad.
Hozzávalók ( 2 fő részére):
3 db színes, kaliforniai paprika
1 kis bögre árpa
1 db zöldségleves kocka
1 fej hagyma
1/2 kávéskanálnyi édes, pirosparika
késhegynyi örőlt fekete bors
2 cikk fokhagyma
3 evőkanálnyi hidegen sajtolt olaj
Reszelt növényi sajt a tetejére
Az árpát átmossuk és körülbelül egy órára háromszoros mennyiségű vízbe beáztatjuk. Majd egy zöldségleves kockával, lassú tűzőn puhára főzzük.
A paprikák "sapkáját" levágjuk, belsejükből óvatosan kivágjuk a csutkát, ügyelve, hogy ne lyukasszuk ki őket.
Miután megfőtt az árpa, az apróra vágott, előre megdinsztelt hagymával, és a szintén felkockázott paprikák "sapkájával", összekeverjük, fűszerezzük a paprikával, borssal, és a préselt fokhagymával.
Pár percig összepároljuk.
Majd a paprikák üregét megtöltjük ezzel az árpa-paprika egyveleggel.
Tűzálló tálba tesszük, a kimaradt tölteléket a paprikák mellé tehetjük. Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a tetejüket a növényi sajttal és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe sülni.
Tipp: Isteni karcsúsító fogás, mivel az árpa kiváló lúgosító gabonaféle és minimális a szénhidrát tartalma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése