Második közös főzőcskénk is nagyon jól sikerült, ahol a hagyományos ízek, ételek kerültek előtérbe, természetesen megreformálva.
A hangulat kitűnő volt, a lányok fesztelenek voltak és nagyon éhesek:)
Íme a menü, amelyet nagyszerűen elsajátítottak a Lányok, a sikeres végeredményt megtekinthetitek a fotókon.
Az alapanyagok
..Előkészületek...
Lúgosító Ételek Menü
Előétel: Tofu körözött - pirítóssal
Leves: Hagymaleves
Főétel:
-Zöldséges Tofu puffancs,
- Gabonahús sárgaborsólisztes bundába
-Vadas mártás,
-Vegyes Zöld saláta
Desszert:
Mandulás palacsinta citromos „túrókrémmel”
(Tulajdonságok: Tej,-tojás,-cukor mentes!)
A "siker-recept" a gabona gömböc volt sárgaborsólisztes bundában és a "vadas mártás".
Közkívánatra megosztom veletek ezt a két egyszerű, de nagyszerű receptet.
Gabonahús sárgaborsólisztes bundába
Hozzávalók:
1-2 db 200 g-os gabona gömböc, más néven gabona sonka
200 g sárgaborsóliszt
só, örőlt fehér vagy fekete bors ízlés szerint
víz
kókusz olaj a sütéshez
A gabona sonkát vékony szeletekre vágjuk.
A sárgaborsóliszt egyik felét ízlés szerint fűszerezzük, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy palacsinta tészta vastagságú masszát kapjunk.
Óvatosan öntsük hozzá a vizet, folyamatos keverés mellett, vigyázva, hogy ne maradjon csomós.
Kétfázisú panírozást végzünk.
Vagyis a szeleteket először megforgatjuk a sima sárgaborsólisztben, majd belemártjuk a palacsinta tészta vastagságú masszába és a forró olajban aranybarnára sütjük.
Vadas mártás:
Hozzávalók:
60 dkg répa
20 dkg gyökér
15 dkg zeller
1 egész vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
3 db közepes krumpli
pár szem szemes bors
4-5 babér levél
1 kk só
1 db zöldség leves kocka
1/2 citromlé
1 kk nyírfa cukor
100 ml növényi tejszín
A zöldségeket tisztítás után egyforma vastagságú, nagyságú kockákra vágjuk. ( kivéve a krumplit, mivel gyorsabban megpuhul).
Minden zöldséget vegyesen, egyszerre egy főzőedénybe helyezünk, felöntünk annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk, belehelyezzük a leves kockát, a fűszereket és lassú tűzön puhára főzzük.
Miután megfőtt, leöntjük róla a sűrű zöldség levet ( nem öntjük ki, félre tesszük).
A babér leveleket kivesszük a turmixolás előtt.
Bot mixer segítségével összemixereljük a növényi tejszínnel együtt.
Ha szükséges öntünk hozzá kevés zöldség levet, hogy mártás sűrűségű legyen.
Utólag enyhén savanyítjuk a citromlével és enyhén édesítjük a nyírfa cukorral.
..A kis csapat:
Még több fotó: Fittanyuka - Lúgosító ételek / facebookon
1 megjegyzés:
A tofu körözöttet mindenképpen megkóstolnám!
Megjegyzés küldése