Fittanyuka
2012. október 28., vasárnap
Sült töltött paprika
A sült paprika zamatát már gyermekkoromban nagyon szerettem, ugyanis Erdélyben anyukám sokszor készítette, leginkább nyáron és ősszel. Kísérőként fogyasztottuk főétel mellé.
Ez a recept most előtérbe helyezi a sült paprikát, ugyanis megtöltöttük, így lehet egy főétel, önmagában köret nélkül pedig előétel.
A töltelék nem más, mint a másik nagy kedvencem a csicseriborsó. Enyhén diós íze illik a paprikához, igazi őszi ízkombó!
Hozzávalók ( 4 fő részére):
8 db kápia paprika
250 g főtt csicseriborsó
1 db vöröshagyma
100 ml paradicsom szósz
1 kk himalaya só
1/2 kk római kömény
1 kk szárított bazsalikom
1 cikk fokhagyma
2-3 evőkanál kókusz olaj
" Tejfölös" Öntet:
200 ml növényi tejszín
1/2 citrom leve
1/2 kk himalaya só
1 evőkanál hidegen sajtolt lenmag olaj
A hozzávalókat összekeverjük.
Növényi sajt
A paprikákat megmossuk, megszurkáljuk őket és sütőlapra helyezzük, előmelegített sütőben 180 C fokon sütjük kb. 20-25 percig. Félidőben átforgatjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A felaprított hagymát a kókusz olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az előre megfőzött, lecsöpögtettett csicseriborsót, felöntjük a paradicsomszószal és fűszerezzük, hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Villával enyhén elnyomkodjuk a borsószemeket, hogy ne mindegyik maradjon egészben. Pár perc alatt összefőzzük.
A sült és kihűlt paprikákat óvatosan lehéjazzuk és kivesszük a csumájukat. Kiskanál segítségével betöltjük a csicseriborsó töltelékkel. Kerámia edénybe helyezzük őket, a sajtszeletekkel beborítjuk és csak addig sütjük amíg ráolvad a sajt. Ha főételként szeretnétek fogyasztani a kölest ajánlom köretként.
Tálalás előtt meglocsoljuk a "tejföllel".
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése