Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. május 20., szerda

Életmódváltás

Egy 2 éves kislány anyukájaként mindennél fontosabb nekem, hogy gyerekem egészséges legyen és jómagam is, hogy végigkísérhessem gyermekem felnőtté válását, sőt, hogy megérjem unokáim felcseperedését is:) .
Mai rohanó világunkban, dolgozó nőként -anyaként nehéz stresszmentesen, egészségesen élni.
Habár kis odafigyeléssel, praktikákkal, jó, ötletes, egészséges receptekkel egészségeset főzhetünk családunknak.
Kezdjük az elején, miért is váltottam életmódot egy évvel ezelőtt?,
Ugyanis most vegetáriánus vagyok, pontosabban vega: se tojás, se tej, sem hús. Néha tengeri hal, mert a kedvenc sült zöldséges,olivás halsültemnek nehezen tudnék ellenállni:)
Dehát akkor mit eszel?
Mindent ami nem a fentiek között szerepel. Pontosabban kiegészíteném, hogy a fehér liszt és cukor, tartosítószerek, ízfokzókat tartalmazó ételek is is tiltólistán vannak!
Előnyben részesítem a bioélelmiszereket, nem mindenből sikerűl, fontos az , hogy törekedjünk mindig a lehetőségeinkhez képest az egészségesebb ételeket választani.
Kb. egy évvel a szülésem után folyton fáradtnak éreztem magam , elmentem egy állapot felmérésre ahol nem lettek túl jók az eredményeim, tulajdonképpen beteg sem voltam, csak a tipikus, fáradt, levert, bőrproblémák stb. Megjegyezte az orvos- természetgyógyász, hogy elsavasodott a szervezetem.
Meglepetten hallgadtam ugyanis szentül megvoltam győződve, hogy egészségesen élek. Ettem a sovány húsokat, rengeteg tejterméket(ugyebár azt mondják, hogy egészséges), cukrot nem, viszont helyette a sok édesítőt, kávét ittam, hogy leküzdjem a bágyadtságot!
Beleástam magam a témába , könyveket olvastam, elővettem a régi könyveimet ( évekkel ezelőtt komolyan foglalkoztam az egészséges életmóddal - táplálkozással). Tanulmányoztam a vércsoport diétát stb.
Orvos - természetgyógyász tanácsára belevágtam a lúgosításba, ma már úgy mondanám, hogy az életmódváltásba...

Nincsenek megjegyzések: