Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. május 20., szerda

Receptjeim

..Folyamatosan kutatom az új recepteket tiszta alapanyagokból, kísérletezem és újabbakat találok ki.
Nagy a főztöm sikere kis családomban, a férjem kifejezetten kéri, hogy inkább neki is az egészségesebb változatot főzzem, mert jobban érzi magát ha azokat eszi.
Kislányommal szerencsém van, mert nagyon jó az étvágya szereti és megeszi amiket készítek, nem eröltetem nála a vegaságot, de nem igazán eszi a húst ha a nagyi feltálalja neki a vasárnapi ebéd alkalmával.
Mivel gyerek természetes , hogy szereti a nyalánkságokat, amelyeket egészséges hozzávalókból készítek el neki.

Ez az életmód drágább?! NEM!
Amióta ezen az életmódon vagyunk kevesebbet költünk élelmiszerre. Habár valóban ezek a hozzávalók valamivel drágábbak mégis mivel minőségi élelmiszerek kevesebbel beéri a szervezet. ( minőségi élelmiszert értek a mindenféle vegyszerektől mentes, magasabb nyomelem, vitamin, rost stb. tartalom alatt).
Régebben sok felesleges dolgot megvettünk a hipermarketegben, pl.: jégkrémet, cukrozott, édesített italokat stb. ( ma már én készítek otthon friss gyümölcsből növényi tejszínnel jégkrémet, fagyit). Hipermarket helyett sűrűbben járok piacra és ott vásárolom a friss zöldséget, gyümölcsöt.
Ötleteimmel, receptjeimmel hátha segíthetek anyukáknak és nemcsak anyukáknak akik fogyni szeretnének, egészségesebben szeretnének élni-főzni, nem feltétlenűl akarnak vegák lenni, sőt kis odafigyeléssel, pár egészséges alapanyag bevonásával húsevés mellett ( természetesen nem mindegy mit mivel) is elérhetik azokat az eredményeket, akár a fogyásban, akár az egészség visszaszerzésében amelyeket énis tapasztaltam.
Mert a mondás igaz" Az vagy amit megeszel! "
Várom hozzászólásaitokat , recept ötleteiteket vega , és nem vega de mindenképp fitt - egészséges receptek formájában:)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon örülök az oldaladnak,és hasznosnak találom! Én is hasonló cipőben járok mint Te évekkel ezelőtt.Sajnos nálunk már nagyon bevett étkezési szokások vannak*3gyerkőc és 1 férj :-)* Ha néha néha próbálok újítani nemigen lelkesedik a család.Ezentúl kiemelt figyelemmel követem blogodat,várom az ötleteid és próbálom alkalmazni.
Csak így tovább! Andrea