Maradva a fitt nyalánkságoknál, készítettem egy igazán egészséges fagyit, egészséges csokival:)
Annyit kell tudni erről a csokiról, hogy egyedülálló, mivel speciális eljárással készítik, hidegsajtolással és így megőrzi a magas flavonoid és antioxidáns tartalmát! Ezért a felhasználásnál mindenkép figyelni kell arra, hogy 35 fok fölé ne hevítsük,mert veszít az antiox. és flavonoid értékéből, ezért "nyersen " dolgozom fel receptjeimnél.
Ezenkívűl nagymértékben csökkenti az éhségérzetet, ez lényeges, mivel eddig ilyen csoki nem létezett!!
Aki fogyni szeretne annak kifejezetten ajánlom ezt a csokit !
Az őszibarack most májusban nem jellemző, de ennyi eper után már nem akartam még egy epres édességet feltenni.
Eperrel is megcsináltam és isteni lett, sőt málnával is készítettem már, az volt a legtutibb:))
Barackos tofu - fagylalt csokoládéval
Hozzávalók:
400 g tofu
400 g hámozott őszibarack
50 g Xocai étcsoki ( 4-5 power kocka)
( ebből kevesebb szükséges mint a hagyományos csokiból )
40 g méz, vagy 2-3 szem stevia
A tofut mézzel pépesre turmixoljuk, hozzáadjuk a hámozott , magozott őzibarackot, és krémesre keverjük.
A csokoládét apró lyuku reszelőn lereszeljük és a tofu masszához turmixoljuk.
Fagyasztóba tesszük kb. 10-15 percre. Tálalás előtt gombócokat formázunk belőle és barackszeletekkel diszítjük.
Egészségetekre:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése