Némi előkészületett (áztatás) igényel , egyébként gyorsan elkészíthető, melegen hidegen fogyasztható।Nagyon finom és tápláló étel.
Tápláló mert a gabona - hüvelyes ételtársítás nagyon sok fehérjét tartalmaz. Növényi fehérjékből is teljes mértékben lehet pótolni az emberi szervezet számára szükséges fehérje mennyiséget. A közhiedelemmel ellentétben nincs is szükségünk olyan nagy fehérje mennyiségre, mint amennyit a mai társadalomban az embereknek súlykolnak.
Hozzávalók: ( 4 fő részére)
250 g nagyszemű száraz tarka bab
125 g barnarizs-vadrizs keverék ( Natura termék)
1 db kisebb fej vöröshagyma
1-2 szál zöldhagyma
2-3 db kisebb fej paradicsom
zeller levél 2-3 szál
1/2 kávéskanál őrölt mustármag
3 babérlevél
1 evőkanál vegamix
1 kávéskanál só
Pár órára vagy a legjobb egész éjszakára beáztatni a babot, én a barnarizst is áztatom,mert így biztosan gyorsabban megfő.
Majd áztatás után dupla mennyiségű tiszta vizet öntök rá, vegamixet, babérlevelet, zeller levelet teszek bele és főni hagyom amíg a bab készre nem fő।
A rizst is pici sóval készre főzőm.
Időközben felaprítom ,kockára vágom a paradicsomot, aprítom az újhagymát, maradék zeller levelet, és a kihűlt babbal, rizzsel összekeverem a hozzávalókat.
Meglocsolom kevés olíva olajjal és őrölt mustármaggal fűszerezem.
Tavasszal - nyáron lehet gazdagítani friss zöldekkel, főételnek is megfelel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése