Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. május 22., péntek

Tavaszi babsaláta


Némi előkészületett (áztatás) igényel , egyébként gyorsan elkészíthető, melegen hidegen fogyasztható।Nagyon finom és tápláló étel.

Tápláló mert a gabona - hüvelyes ételtársítás nagyon sok fehérjét tartalmaz. Növényi fehérjékből is teljes mértékben lehet pótolni az emberi szervezet számára szükséges fehérje mennyiséget. A közhiedelemmel ellentétben nincs is szükségünk olyan nagy fehérje mennyiségre, mint amennyit a mai társadalomban az embereknek súlykolnak.



Hozzávalók: ( 4 fő részére)



250 g nagyszemű száraz tarka bab

125 g barnarizs-vadrizs keverék ( Natura termék)

1 db kisebb fej vöröshagyma

1-2 szál zöldhagyma

2-3 db kisebb fej paradicsom

zeller levél 2-3 szál

1/2 kávéskanál őrölt mustármag

3 babérlevél

1 evőkanál vegamix

1 kávéskanál só



Pár órára vagy a legjobb egész éjszakára beáztatni a babot, én a barnarizst is áztatom,mert így biztosan gyorsabban megfő.

Majd áztatás után dupla mennyiségű tiszta vizet öntök rá, vegamixet, babérlevelet, zeller levelet teszek bele és főni hagyom amíg a bab készre nem fő।

A rizst is pici sóval készre főzőm.

Időközben felaprítom ,kockára vágom a paradicsomot, aprítom az újhagymát, maradék zeller levelet, és a kihűlt babbal, rizzsel összekeverem a hozzávalókat.

Meglocsolom kevés olíva olajjal és őrölt mustármaggal fűszerezem.

Tavasszal - nyáron lehet gazdagítani friss zöldekkel, főételnek is megfelel!

Nincsenek megjegyzések: