Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. június 10., szerda

Tehermentesítő - Lúgosító nap




Néhányan érdeklődtek, hogyan is fogjunk hozzá egy méregtelenítő vagy hívhatom lúgosító napnak, amikor hagyjuk, hogy a szervezetünk pihenjen egy kicsit és megszabaduljon a méreganyagoktól, káros savaktól.


Én hetente, nyáron inkább kéthetente tartok egy lé napot, amikor csak tiszta vizet, némi gyógyteát (menta, citrom fű, zsurló fű, hársfa), préselt zöldség leveket iszom és ezeket ki egészítem kevés levessel amelyekről írtam már az előző bejegyzésemnél.

Úgy kezdek hozzá, hogy már a lé napot megelőző este csak zöld salátát vagy mindenképp valami könnyűt és keveset fogyasztok, ugyanis ezt követően megiszok egy bögre szennalevél teát, ugyanis fontos, hogy hatékonyabbá tegyük a tisztulási folyamatot.
Télen amikor kevés a zöldség akkor általában céklát, répát, káposztát préseltem gyümölcs centrifugán. Viszont kiegészítettem valamilyen zöld porral, pl.: zöld árpa ,( ...a zöldárpa levelekben rejlik az egészséges élet titka! Legfőbb hatóanyagai: Béta -karotin, B1, B2, B6 , C,-E-,H- vitamin, folsav, panthoténsav, kálium, kálcium, magnézium, vas, réz, cink, létfontosságú enzimek, növényi fehérjék, klorofill, a zöldárpa bővelkedik számunkra a létfontosságú enzimekben. A zöldárpa klorofill tartalma - a zöld vér - az emberi szervezetbe kerülve valódi piros vérré válik, emelett hatékonyan lúgosítja a szervezetet...
forrás: www.nepgyogyaszat.hu)
amelyet vízzel vegyítve fogyasztok, nagyon sok vitamint, nyomelemet tartalmaznak, a legjobb lúgosítok!
Mivel nyár van és több a zöldség ( habár gyümölcs présen a leveles zöldségeket nem igazán tudom kipréselni) , uborkát, káposztát préseltem a minap.

Hozzávalók :
1 közepes kigyó uborka
1/2 fej közepes káposzta
kb. 0/5 l. lé lesz belőle


Uborka szapora mert sok vizet tartalmaz, friss, új káposztával kellemes semleges íze van, mindkettő tisztítja a májat.
Mindezt kiegészítettem zöld árpa őrleménnyel , 1 l vízhez kb. 1 evőkanál port adok.

Az első mellékelt fotón a préselt uborka - káposzta levem, második képen a zöld árpa koktél:)
Ha napközben nagyon megéhezem:), akkor pépesített zöldség levest fogyasztok.
A napi folyadék mennyiségem egy ilyen nap:
kb. 4 l

Nincsenek megjegyzések: