A második köles receptem amely úgy született, hogy kizárásos alapon csakis ezek a hozzávalók voltak a hűtőmben:)
Hozzávalók:
250 g köles
4 db paradicsom
1 evőkanál vega mix
2 dl növényi tej
Tofus- padlizsán krém:
150 g tofu
2 db közepes padlizsán
3 evőkanál olíva olaj
1 cikk fokhagyma
1/2 fej hagyma
1/2 citrom leve
1 kávés kanál tengeri só
A padlizsánokat megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük.
Amikor ki hűltek, megtisztítjuk a héjától és az olíva olajjal, citromlével, sóval és a tofuval, keverő gépben krémesre keverjük.
Majd bele reszeljük a hagymát, fokhagymát.
A kölest szokásos módon a vega mixel készre főzzük, utólag beleöntjük a növényi tejet és összekeverjük!
Paradicsomokat fel karikázzuk.
Egy tűzálló tálat ki kenünk margarinnal és le rakjuk először egy sor kölest, a tofus-padlizsán krémet, tetejére a felkarikázott paradicsomot. Ezt a műveletet megismételjük még egyszer!
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése