Ma ez volt a reggelink, férjem pirítóssal, én köles "abonett" kenyérrel, Vikike meg mind a kettővel ette.
Tipp:
Magas kálium, E- vitamin, antioxidáns, rost, folsav tartalma miatt az avokádó a szuperételek egyike, amelynek húsa egyéb ásványi anyagokat és hasznos olajat is tartalmaz.
Bár magas a kalóriatartalma, ez “jó kalória”, így rendszeresen fogyaszthatjuk.
Különösen ajánlott kisgyerekek és idős emberek számára, mert serkenti az idegrendszert és az idegszálak képződését. Segít emésztési zavarakon, megelőzhet szív és érrendszeri betegségeket. Nagyon jó a bőrre is. Magas telített zsírsav és B6 vitamin tartalma serkenti a szexuális vágyakozást, így a vágykeltő ételek egyike.
Vásárlás – tárolás:
Bár könnyen beszerezhető, sajnos sokszor lutri az avokádó, hiszen nem látunk a vastag héj mögé. Természetesen az, hogy kőkemény, vagy ujj nyomására enged-e, vásárlásnál is megtapasztalható. Van olyan étel, amelyhez ideális a puhább avokádó, máskor nem árt, ha nem teljesen puha. Általában elmondható, hogy olcsó húsnak híg a leve, azaz a nagyon olcsó avokádók bizony szokszor okoznak csalódást. Ezzel szemben a kisebb méretű is lehet olyan finom, mint a nagyobb. Ha túl kemény avokádót vettünk, csomagoljuk újságpapírba és tegyük a gyümölcskosárba a többi gyümölcs közé. Esélyünk van rá, hogy egy-két nap alatt megpuhul.
Hozzávalók:
1 vagy 2 db nagyobb avokádó
1/2 teáskanál tengeri só
120 ml zab tejszín
3 evőkanál hidegen sajtolt lenmag olaj vagy olíva olaj
Nagyon egyszerű és nagyszerű:)