Az már kiderült, hogy imádom a leveseket, nagy kedvencem a vegyes zöldség leves és annak minden vállfaja.
Ma ebédre megbolondítottam egy kis bazsalikommal és paradicsom lével és kész is volt a másik nagy kedvenc az olaszok zöldség levese a Minestrone.Csak a reszel parmezán maradt el a tetjéről!
Olyan zöldségek kerültek bele amelyek voltak a hűtőszekrényemben és a frigoban.
Hozzávalók:
3 db közepes krumpli
2 db paradicsom1 kisebb cukkini
20 dkg zöldborsó
2 db nagyobb répa1/4 zeller gumó
2-3 cikk fokhagyma
levesbetét: eper levél tojásmentes tönköly tészta
olíva olaj
1 evőkanál vega mix
2 kávéskanál tengeri só ( nem szükséges több, mert a vega mixben is van)bazsalikom ( szárított)
250 ml paradicsom szósz
A zöldségeket előkészítem, krumplit ,répát, zeller gumót , cukkinit kockára vágom és az olíva olajon a sóval vega mixel kevés vízzel öszepárolom, majd felöntöm kb. 1,5 liter vízzel.
Lefedve addig főzőm, amíg a zöldségek puhára főnek, majd hozzá öntöm a paradicsom szószt , a fokkhagyma cikkeket belepréselem, szárított bazsalikommal fűszerezem és még egyszer összelobbantom. Ha szükséges még utánna fűszerezem.
Addig kevés vízben a tésztát megfőzőm és szinten hozzá teszem a kész leveshez!Másnap az igazi amikor az ízek jól összeérnek:) Hűtőben 1-2 napig eláll.