Fittanyuka
2009. október 6., kedd
Karfiol - krémleves
Karfiolból eddig inkább az volt a jellemző, hogy inkább csak vegyes zöldséglevest főztem.
Most viszont úgy döntöttem, hogy kipróbálom a krémesebb változatát!
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
2 db közepes krumpli
2 cikk fokhagyma
250ml rizstejszín
petrezselyemzöld
1 kávéskanál tengeri só
késhegynyi fehérbors
1/2 citrom leve
2 evőkanál olíva olaj
kb. 1,5 l víz
A karfiolt rózsáíra szedjük, a krumplit felkockázzuk és sós vizben együtt puhára főzzük.
Ha megfőtt, összeturmixoljuk a rizstejszínnel a citromlével, olíva olajjal, préselt fokhagymával és picit visszatesszük a tűzre, hogy meglobbanjon.
Vágott petrezselyemzölddel tálaljuk. Én kiegészítettem Vikike nagy kedvencével: kölesgolyóval.