Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. október 1., csütörtök

Sárgarépás Zabfasírt - Vegéthó 1.


Eszembe jutott amikor régen még a páromnak sütöttem "tepsis" , vagy egybe fasírtot, most ezt készítettem el vega változatban, nagyon jól sikerült, legalábbis nem maradt semmi maradék holnapra:)



Hozzávalók:

200g sima zabpehely
100 g zsemlemorzsa ( teljeskiörlésű)
2-3 szem krumpli
3 evőkanál olíva olaj
1/2 kávéskanál só
1 kávéskanál vega mix
1 evőkanál napraforgó mag
2 szál sárgarépa
1/2 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
kevés szárított rozmaring

A zabpelyhet kevés vegamixes meleg vízben beáztatjuk :pár percig, a krumplit megfőzzük, a répát lereszeljük.
Amikor eléggé megduzzadt, kinyomkodjuk belőle a vizet, a megfőtt krumplit sajtreszeleőn lereszeljük és hozzá keverjük reszelt répát.
Hozzáadjuk a reszelt hagymát, préselt fokhagymát, olíva olajat, zsemle morzsát, napraforgó magot ,sót, rozmaringot, ha szükséges kevés növényi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a masszánk!
Egy sütőformát ki olajozunk és beletöljük a fasírt masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Előszőr letakartam alufóliával és kb 15 perc múlva  vettem le róla és az alsó sínre helyeztem, hogy ne égjen meg a teteje miközben a közepe még nyers marad!
Salátával nagyon finom és laktató!