Már a karácsonyra készülődve kipróbáltam egy hagyományos kuglóf receptet, csak megreformálva, tojás és tej nélkül.
Hozzávalók:
450 g világos tönköly liszt
3 dl növényi tej
3/4 dl olaj
10 nyírfa cukor
3 evőkanál méz
10 dkg mazsola, vagy más aszalt gyümölcs
10 dkg szeletelt mandula
1 tasak instant élesztő
1 kávéskanál örőlt fahéj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejet, olajat, citromlevet hozzáadjuk és addig gyúrjuk a tésztát, amíg könnyedén elválik az edény falától és nem ragad.
Majd letakarva , meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Kuglóf formát kiolajozzuk és a megkelt tésztát a formába eligazítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Amikor kihűlt kiborítjuk a formából és még a langyos kuglóf tetejére mézet csorgatunk.
Gazdagíthatjuk még több aszalt gyümölccsel, nekem most kaliforniai mazsola volt és mandula pehely.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése